Auktionen är avslutad.

Havens stråtrövare. Om pirater, kapare och buckanjärer

5 besökare
 • Utropspris 80 kr
 • Slutade 20 sep 21:00 Avslutad
 • Bud 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • DB Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Havens stråtrövare. Om pirater, kapare och buckanjärer

Pirater har härjat lika länge som människan fraktat varor över vatten. I denna historik möter vi dem i Medelhavet, utefter våra egna kuster, i Karibien och inte minst i Indiska oceanen och Stilla havet. Kända personer som bröderna Barbarossa, Sir Francis Drake, Svartskägg och kapten Kidd presenteras, men även mindre kända stråtrövare, däribland några kvinnor. Vi följer dem över världshaven i mer än 3000 är.

Under antiken seglade stora piratflottor i Medelhavet och sjörövare gjorde omfattande raider längs kusterna i jakten på värdefulla laster och slavar. I våra nordliga farvatten härjade vikingar och vitalianer. I takt med de stora geografiska upptäckterna spred sig piratplågan till den nya världen och ner längs Afrikas kuster, vidare till Indien och till Moluckerna (tidigare Kryddöarna) i öster. De fabulösa förmögenheter som spanjorerna lade beslag på i Amerika lockade stora pirat- och kaparflottor till bland annat Karibien. I Indiska oceanen patrullerade piraterna de urgamla fartygsrutterna och inväntade stormogulens värdefulla skepp och de rikt lastade linjefartygen från de ostindiska kompanierna. I Stilla havet jagades de spanska skeppen, som seglade mellan Filippinerna och Mexico fyllda med österns rikedomar.

Än idag är pirater ett hot mot sjöfarten på många håll i världen. Laster kapas, besättningar hotas och mördas och hela fartyg försvinner. Detta är historien om havens stråtrövare, sjöfartens eviga gissel.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, ganska nära nyskick med endast ett ringa slitage på omslagets kanter. Boken är illustrerad med bilder och teckningar i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/160 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 575 gram
Sidantal 200
Författare Robert Hermansson
Förlag Prisma
Utgivningsår 1999
Språk svenska
ISBN 91-518-3185-6

Porto: Kan skickas antingen i ett förstärkt brev med Posten som kostar 72 kr (för brev med Posten använder jag ibland rabattfrimärken för att själv eventuellt spara en slant...) eller i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner. Säg till om du vill ha ett annat fraktsätt än det jag föreslagit. Du väljer själv fraktsätt när du betalar.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!