Sjömän II – praktverk från Breakwater Publishing

18 besökare
 • Utropspris 140 kr
 • Slutar 21 sep 19:25 1 dag 4 tim
 • Bud 0 st
kr
 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Sjömän II, av Stefan F Lindberg (foto), Ove Allansson, Lennart Johnsson och Anders Lindström
Det är nu 30 år sedan fotografen Stefan F Lindberg första gången dokumenterade sjömanslivet ombord. En hyllning till sjöfartsyrket! Stefan F Lindbergs fotobok är en fristående uppföljare till Sjömän, utgiven tillsammans med Ove Allansson 1984. Den boken skildrade sjömansyrkets utveckling från 1900-talets början till 1980-talet. När Stefan F Lindberg nu ger ut Sjömän II är det ett försök att i bild och text föra berättelsen vidare från början av 1980-talet fram till idag. Totalt har Stefan F Lindberg samlat in material under tre år. Han har rest med tjugo svenskägda eller svenskkontrollerade fartyg under olika flaggor och på vitt skilda trader. Det är en ömsom dokumentär, ömsom poetisk fotodokumentation av dagens sjöfolk – Stefans bilder speglar lika mycket yrkesstolthet, kunnande och hårt arbete som gemenskap, ensamhet och längtan. Dokumentärfotograf. Stefan F Lindberg har samarbetat med journalisten Lennart Johnsson som intervjuat sjömän och står för utställningens texter.

Bilderna skildrar det nutida livet ombord. Skillnaden mellan hur det var för 40 år sedan och nu är påtaglig. Både yrket och livsstilen har förändrats väsentligt. Supandet ombord är borta liksom mycket av det sociala livet. Internet och mobiltelefoner har fått en viktig roll och medger täta kontakter med familj och vänner, men också tittande på TV och film. Arbetets ombord är fortfarande i hög grad manuellt men besättningarna har blivit mera slimmade.

Stefan F Lindberg konstaterar att sjömansyrket är på väg att försvinna från Sverige då allt flera fartyg flaggas ut till andra länder – framför allt till låglöneländer. Att göra en liknande dokumentär om svenska sjömän om 5 – 10 år tror han är ogörligt. Bilderna och boken kanske blir den sista samtida dokumentationen av svenska sjömän och deras liv.

Cirka 130 fantastiska färgfotografier ramas in av texter av Ove Allansson, Lennart Johnsson och Anders Lindström. Foto: Stefan F Lindberg.

Den inbundna boken (linneklotband med ryggen i skinnimitation) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är rikligt illustrerad med spännande fotografier i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:
Höjd/bredd ca 305/245 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1670 gram
Sidantal 240
Författare Ove Allansson, Lennart Johnsson och Anders Lindström
Foto Stefan F Lindberg
Förlag Breakwater Publishing
Utgivningsår 2013
Språk svenska
ISBN 91-86687-24-3

Porto: Skickas i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!