Kanalvägen genom Sverige. Göteborg-Stockholm

6 besökare
 • Utropspris 120 kr
 • Slutar 22 sep 19:35 2 dagar 4 tim
 • Bud 0 st
kr
 • Frakt
  • DB Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Kanalvägen genom Sverige. Göteborg-Stockholm, av Göran Holmström
Innan vi fick järnvägar och bilar var vattenvägarna de bästa kommunikations- och transportlederna. Nu har Göran Holmström skrivit Kanalvägen genom Sverige med underrubriken Göteborg-Stockholm.

Utgångspunkten är Göteborgs hamn. Via Trollhätte kanal, Vänern, Göta kanal, Östersjön, Södertälje kanal och Mälaren går färden till Stockholm. Det är en resa på många plan. Det är nämligen inte bara kanalernas historia som bjuds. I en rik mängd teckningar beskrivs de båttyper som trafikerat och trafikerar de inre vattenvägarna. Även sjöfarten på anslutande vattenvägar, t ex Dalslands kanal, Kinda kanal och Strömsholms kanal beskrivs.

Göta kanals byggnadshistoria intar självfallet en central plats i boken, men läsaren får sig också en mängd kultur- och industrihistoria till livs under den långa färden. Ett 40-tal äldre och nyare fotografier kompletterar författarens kartor och båtskisser.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita kartor, fotografier, teckningar och skisser. Det finns en diskret stämpel på titelsidan som anger "Recensionsexemplar". Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd
ca 247/170 mm Ryggbredd ca 19 mm Vikt ca 670 gram Sidantal 232 Författare Göran Holmström Förlag Liber förlag Språk svenska Utgivningsår 1984
ISBN 91-38-90332-6

Porto: Kan skickas antingen i ett förstärkt brev med Posten som kostar 72 kr (för brev med Posten använder jag ibland rabattfrimärken för att själv eventuellt spara en slant...) eller i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner. Säg till om du vill ha ett annat fraktsätt än det jag föreslagit. Du väljer själv fraktsätt när du betalar.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!