Auktionen är avslutad.

Sagoskeppet. Titanics myter - Titanics människor - Förlagsny bok!

25 besökare
 • Utropspris 110 kr
 • Slutade 26 nov 19:50 Avslutad
 • Bud () 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Sagoskeppet. Titanics myter - Titanics människor, av Claes-Göran Wetterholm (se även min nästa auktion med boken TITANIC, praktverket av samme författare)

Claes-Göran Wetterholm, författare och etnolog, är en av de främsta auktoriteterna i världen om Titanic. I den nya boken Sagoskeppet. Titanics myter. Titanics människor, berättar han om människor ombord, människor som hade med händelsen att göra och de myter som skapats kring förlisningen för snart 100 år sedan.

Att vi idag mer berättar om det vi önskar skulle ha hänt än det som egentligen skedde, är en av grundtankarna i boken. Att en orkester spelade Närmare Gud till dig strax innan fartyget sjönk är en mycket bra historia, men den stämmer inte. Och hur var det egentligen med allt tal om att kvinnor och barn räddades, medan de flesta männen omkom? Hur stämmer detta med statistiken som visar att nästan lika många män som kvinnor räddades?

Titanic är idag inte bara sanning och myt, hon har kommit att bli en symbol för väldigt mycket, för triumf och tragedi, för teknikens fåfänga försök att besegra naturen, för kärlek och sorg. Själva fartyget har blivit en farkost för många idéer och tankar och som sådan har hon blivit en av de starkaste symbolerna i det moderna västerlandet, samtidigt som hon är en av de få, stora mytiska berättelserna som det förra århundradet frambringade.

Den inbundna boken (klotryggsband/halvklotband) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är oläst och förlagsny! Boken är rikligt illustrerad med bilder i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 247/180 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 930 gram
Sidantal 320
Författare Claes-Göran Wetterholm
Förlag Ekerlids
Språk svenska
Utgivningsår 2008
ISBN 91-7092-084-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!