Auktionen är avslutad.

Leuchttürme in Schweden (svenska fyrar på tyska) - Förlagsny bok!

65 besökare
 • Utropspris 140 kr
 • Slutade 28 nov 20:35 Avslutad
 • Bud () 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • DB Schenker (75 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Leuchttürme in Schweden (Svenska fyrar på tyska) Praktverk om svenska fyrar med tysk text – läcker present till era tysktalande vänner utomlands eller kanske när era tysktalande vänner kommer på besök… Helt ny bok!

Fyren håller på att få något av en renässans - inte bara i Sverige, utan över hela världen. Förvisso beror det inte på nostalgi hos sjöfolk och Sjöfartsmyndigheter. Det beror på något helt annat, något djupare, som kommer ur människors hjärtan och sinnen. Fyrens själ, dess hela syfte, att vara ett ljus i mörkret, en utsträckt hand och själva sinnebilden för trygghet, är gemensam för varje människas uppfattning om fyren som symbol och företeelse. Det är förmodligen detta som är dess egentliga styrka och till slut kanske även garantin för fyrarnas fortlevnad. För tar vi bort alla fyrar tar vi samtidigt våra vackraste symboler för hopp och liv.

SVENSKA FYRAR av Magnus Rietz har blivit något av ett standardverk. För sjöfarten var de länge viktiga angöringspunkter och ledsagare längs våra kuster. För gemene man bara något bekant namn i radions sjörapport. Idag är våra fyrars betydelse inte längre lika självklar. Nya navigationshjälpmedel har tvingat fyrarna att dela med sig av sina arbetsuppgifter. Fotografen Magnus Rietz har under flera år lidelsefullt fotograferat fyrarna längs våra kuster. Tillsammans med förre lotsdirektören Harry Sellman presenterar han Sveriges alla kustfyrar samt en handfull av de lite mindre. I elfte timmen hjälper dessa kännare av fyrar till att fästa uppmärksamheten på en tämligen anonym men högst väsentlig del av vårt kulturarv.

MAGNUS RIETZ är fotograf och HARRY SELLMAN har tjänat Sveriges fyrar under en stor del av sitt liv, bland annat som lotsdirektör. Han var också med och bildade Svenska Fyrsällskapet 1996.

Den inbundna boken (blått linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Den har endast tagits ur plasten som den kom i från förlaget för att kunna fotograferas. Förlagsny och oläst! Svaga tryckmärken från längre lagring syns på omslaget. Boken är mycket rikligt illustrerad med magnifika fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd
ca 342/260 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1970 gram
Sidantal 271
Författare Magnus Rietz
Fotograf Magnus Rietz
Expert f d lotsdirektören Harry Sellmann
Förlag Fischer & Co
Utgivningsår 2001
Språk tyska
ISBN 91-7054-925-7

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 75 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!