Lökar & knölar, Marie & Björn Hansson, trädgårdsbok trädgård

14 besökare

279 kr

 • Frakt
  • PostNord (49 kr)
  Mer info
 • Slutar
  4 oktober 16:09
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Plusgiro/Bankgiro
 • Om säljaren

Beskrivning

Marie & Björn Hanssons rikt illustrerade bok Lökar & knölar i serien Våra trädgårdsväxter

Slut på originalförlaget, köp här direkt från författarna. Ny bok – förlagsnytt och oöppnat inbundet exemplar i perfekt skick.

Lökar & knölar är en oumbärlig och efterlängtad handbok för alla trädgårdsodlare. Björn och Marie Hansson är två av Sveriges främsta trädgårdsexperter och här delar de generöst med sig av sin gedigna kunskap.

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Till lök- och knölväxterna räknas också alla liljor, dahlior och narcisser, entusiastväxter som kobrakallor och väpnarliljor, för att inte glömma trädgårdens trendigaste invånare Allium med sina stora lila bollar.

Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett nödvändigt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter i serien Våra trädgårdsväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Boken består av två delar. Del ett ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden som rabatt, kruka, grusträdgård, stenparti, lökhus, lund, äng, osv. Första delen innehåller också handfasta odlings- och skötselråd som inköp, gödsel, vatt­en, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert. Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1700 växtbeskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Boken är rikt illustrerad med mer än 1100 foton och illustrationer. Bilderna gör boken till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

Bokfakta
Förlag: Norstedts
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgiven: 2013-08
Antal sidor: 320
Upplaga: 1
ISBN13: 9789113025193

Frakt med posten 49:-. Förskottsbetalning till Plusgirokonto, betalningsinfo kommer i Traderas automatiska vinnarmail efter avslutad auktion.

Vi säljer även förlagsnya exemplar av böckerna Perenner, Gräs & bambu, Kryddväxter och Köksträdgårdens historia, se under säljarens alla annonser.
Enhetsfrakt 49:- oavsett hur många böcker du köper.


Efter betalning tar det vanligtvis två till fem vardagar för boken/böckerna att nå dig. Mindre försändelser skickas med Posten, större försändelser som paket till ditt närmaste Schenkerombud.