Köksträdgårdens historia ny upplaga Marie & Björn Hansson trädgårdsbok trädgård

6 besökare

189 kr

 • Frakt
  Mer info
 • Slutar
  4 oktober 16:09
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Plusgiro/Bankgiro
 • Om säljaren

Beskrivning

Marie & Björn Hanssons rikt illustrerade bok Köksträdgårdens historia nu i ny reviderad och utökad upplaga

"Rapunkelklocka är en vacker, tvåårig växt med höga smäckra stänglar fyllda av lilablå klockor. De späda blad som kikar fram under våren är en verklig delikatess. Också rötterna kan skördas på våren, även om hösten kanske är den vanligaste skördetiden".

Citatet om den numera bortglömda köksväxten rapunkelklocka kommer från kapitlet om 1600-talets köksträdgårdar i Sverige. Här beskrivs även sockerrot och haverrot liksom de då fascinerande nyheterna majs och potatis – fast då kallades de Turkiskt vete och Artiskocker aff Virginien. Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker såsom spaljering och drivning lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton för varje epok kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur, vare sig man odlar på fönsterkarm, balkong, innergård, i koloni eller villaträdgård. Också de läsare som är intresserade av kulturhistoria, arkeologi och konsthistoria har mycket att hämta.

Tredje reviderade och utökade upplagan av Köksträdgårdens historia. Första upplagan utkom 2002 och då på Signums bokförlag i Lund. Marie och Björn Hansson har gett ut flera kritikerrosade böcker, bl a standardverket Perenner och den prisbelönta Kryddväxter. Förlagsnytt oöppnat exemplar.

"Personligt och med stor kunskap får vi följa med på en resa genom tiden i köksträdgårdens historia."
Nyhetsmorgon TV4

"Det är inte svårt att bli inspirerad till egna stordåd i täppan, bara att sätta igång. Men det räcker fullständigt att läsa den här boken som en roman ... den är tillräckligt spännande."
Odla.nu

Bokfakta
Förlag: Babel Förlag
Bandtyp: Inbunden, kartonnage
Utgiven: 2016-04
Antal sidor: 208
Upplaga: 3
ISBN13: 9789198293302

Frakt med posten 49:-. Förskottsbetalning till Plusgirokonto, betalningsinfo kommer i Traderas automatiska vinnarmail efter avslutad auktion.

Vi säljer även förlagsnya exemplar av böckerna Perenner,Lökar & Knölar, Gräs & Bambu och Kryddväxter, se under säljarens alla annonser.
Enhetsfrakt 49:- oavsett hur många böcker du köper.


Efter betalning tar det vanligtvis två till fem vardagar för boken/böckerna att nå dig. Mindre försändelser skickas med Posten, större försändelser som paket till ditt närmaste Schenkerombud.