Auktionen är avslutad.

Gräs & Bambu, Marie & Björn Hansson, trädgårdsbok trädgård

116 besökare

Annonsen är avslutad

179kr

 • Frakt
  Mer info
 • Slutade
  27 september 20:01
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Plusgiro/Bankgiro
 • Om säljaren

Beskrivning

Marie & Björn Hanssons rikt illustrerade bok Gräs & bambu i serien Våra trädgårdsväxter

Slut på originalförlaget, köp här direkt från författarna. Ny bok – förlagsnytt och oöppnat inbundet exemplar i perfekt skick.

Äntligen en fyllig och inspirationsrik svensk bok om trädgårdens kanske läckraste och mest lättodlade växter – prydnadsgräs och bambu. Boken är en uppföljare till Perenner, som redan blivit ett standardverk. Boken om gräs och bambu består av två delar. Den första ger mängder av designtips men också handfasta planterings- och skötselråd. Del två är en utförlig uppslagsdel med ca 600 växtbeskrivningar. Boken är rikt illustrerad med ca 400 foton. De vackra och ofta sinnliga bilderna gör boken till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

"Med Gräs och bambu har skribenten och trädgårdshistorikern Marie Hansson, med foto av Björn Hansson, skapat en klassiker som inget trädgårdsbibliotek klarar sig utan."
ELLE Interiör

"En blivande klassiker i stil med deras tidigare bok om perenner. Ett standardverk med planteringstips, utförliga register och namnlistor samt tips om besöksträdgårdar och plantskolor med extra stort sortiment av olika grässorter."
Allt om Trädgård

"En SVENSK bok om prydnadsgräs och bambu, så välskriven och välfotograferad som bara paret Hansson kan och förmår."
Agneta Ullenius, SvD

UR INNEHÅLLET:

DEL 1

Gräs och Bambu i trädgården
Så fungerar gräs och bambu.
Användning och design – i rabatt, kruka, grusträdgård, woodland, damm, äng m m.
Praktiskt - inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.
Gräs- och bambuguide – lathundar för olika jordar, lägen och klimat.

DEL 2 Lexikon
600 växtbeskrivningar till vilka hör råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Bokfakta
Förlag: Norstedts
Bandtyp: Inbunden, kartonnage
Utgiven: 2011-03
Antal sidor: 160
Upplaga: 2
ISBN13: 9789113029085

Frakt med posten 49:-. Förskottsbetalning till Plusgirokonto, betalningsinfo kommer i Traderas automatiska vinnarmail efter avslutad auktion.

Vi säljer även förlagsnya exemplar av böckerna Perenner, Lökar & knölar, Kryddväxter och Köksträdgårdens historia, se under säljarens alla annonser.
Enhetsfrakt 49:- oavsett hur många böcker du köper.

Efter betalning tar det vanligtvis två till fem vardagar för boken/böckerna att nå dig. Mindre försändelser skickas med Posten, större försändelser som paket till ditt närmaste Schenkerombud.