Auktionen är avslutad.

Inplastad DVD-film: JANE AUSTEN - Dokumentär i serien FAMOUS AUTHORS Svensk text

 • Avslutad 20 jan 20:34
 • Utropspris 15 kr
 • Frakt PostNord 18 kr, DB Schenker 59 kr
 • Säljare zmxn (1983) Mer från säljaren
Har du en liknande? Sälj den här
Se hela annonsen

Inplastad DVD-film: JANE AUSTEN - Dokumentär i serien FAMOUS AUTHORS Svensk text

32 besökare
 • Utropspris 15 kr
 • Slutade 20 jan 20:34 Avslutad
 • Bud () 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • PostNord (18 kr)
  • DB Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

2017 - var det 200 år sedan Jane Austens död.

Säljer ett antal böcker + en dokumentärfilm om JANE AUSTEN, (bild 5) -- Komplettera ditt bibliotek eller bygg upp ett nytt. (För 67:- kan man skicka 2 kg böcker/film via Schenker)
Här en ny/inplastad DVD-film, svensk text. - Placerar den dock bland böcker/Litteraturvetenskap.
Liksom de flesta kvinnor på den tiden levde Jane Austen sitt liv i hemmet, men hennes äventyrliga bröder höll henne i kontakt med omvärlden. Då hon kopplade samman det med sin anmärkningsvärda personlighet skrev hon några av de bästa romanerna i den engelska litteraturhistorien.
Romaner:
Förnuft och känsla 1811
Stolthet och fördom 1813
Mansfield park 1814
Emma 1815
Northanger Abbey 1818
Övertalning 1818
+Sandition, påbörjades 1817, (12 kapitel av JA, boken avslutades efter hennes död av Marie Dobbs).
Jane Austen, född 16 december 1775 i Steventon, Hampshire, död 18 juli 1817 i Winchester, Hampshire, var en brittisk författare. Med sina kärleksromaner har hon blivit en av den engelskspråkiga litteraturens klassiska författare. Två av de mest kända titlarna är Förnuft och känsla och Stolthet och fördom.

1801 flyttade familjen Austen till Bath och efter hennes fars död, 1805, till Southampton, innan hon slutligen bosatte sig i Chawton, Hampshire, tillsammans med sin mor Cassandra. Hon var det sjunde av åtta barn. Bröderna lämnade tidigt hemmet och två av dem blev amiraler.
Jane började skriva redan i unga år – romanen
Kärlek och vänskap (Love and Freindship [avsiktligt felstavat av Austen]) skrev hon så tidigt som 1790. Åren 1795–1798 skrev hon de första versionerna av tre av sina romaner. Hon publicerade dock sin första roman först 1811: Förnuft och känsla (Sense and Sensibility). Den kom att följas av ytterligare tre romaner under hennes livstid: Stolthet och fördom(Pride and Prejudice, 1813), Mansfield Park (1814) och Emma (1815). Hon nådde vissa framgångar som publicerad författare.

Northanger Abbey skrevs redan 1803, såldes till en bokhandlare och var menad att bli publicerad direkt, men av okänd anledning blev det aldrig av. När den väl blev aktuell för publicering skrev Jane Austen själv ett förord till boken angående detta (1816)[2].). Övertalning, publicerades av hennes syster Cassandra och bror Henry efter hennes död i vad som troligen var Addisons sjukdom.

Samtliga hennes böcker utspelar sig i lantlig miljö, inom den engelska aristokratin, och hon hade en fantastisk förmåga att beskriva personer och olika situationer i vardagslivet med förfinad ironi. I hennes berättelser finns ofta en underton av kritik mot aristokratinssociala konventioner och ritualer, som hämmar romanfigurerna (framförallt kvinnorna) i deras försök att finna kärlek och lycka.
Austen ligger begravd i katedralen i Winchester.
Alla hennes romaner har filmatiserats flera gånger.
Titta gärna på mina andra auktioner - film i olika kategorier, (samt böcker och design).
Betalning genom överföring till mitt bankkonto eller via KLARNA. Posten - innebär brev inlämnat på kontoret, inte brevlåda ute.
(Schenker har spårbar försändelse för 59:-)
SAMFRAKT vid köp av flera objekt.