Auktionen är avslutad.

Han, hon, den, det: Om genus och kön, Bengt Westerberg (red)

46 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: Lovene
 • Frakt
  • Posten (42 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Han, hon, den, det: Om genus och kön

Bengt Westerberg (red)


Ekerlids Förlag 1998. Mjuk pärm 307 sidor. Mycket gott skick.

ISBN 918859503X

Hur långt har vi kommit med jämställdheten? Vad är genus och vad är kön? Hur långt har mansforskningen kommit? Hur ser det ut med jämställdheten inom EU? Hur påverkar den nya informationsteknologin könsrollerna?

Dessa och många andra frågor besvaras i antologin Han, hon, den, det – om genus och kön. De senaste rönen inom forskningen presenteras i boken, som är lämplig både som kurslitteratur på högskole- och universitetsnivå samt som underlag för jämställdhetsarbete i företag och organisationer.

Innehåll:

Inledning, Bengt Westerberg, redaktör för boken och jämställdhetsminister 1993-95

Vad har hänt? Birgitta Hedman, Lena Johansson, Pehr Sundström och Agneta Thermaenius, vid SCB:s program för jämställdhetsproblematik.

Från lika lön till jämställdhet – jämställdhetspolitiken inom EU. Åse Lidbeck, minister för sociala frågor vid svenska delegationen i EU.

Samhällsstödet till kvinnor i Spanien och Sverige. Berit Sundgren Grinups, universitetsadjunkt i genusvetenskap vid jämställdhetscentrum.

Jämställdhetslagen – en lagkommentar. Lise Bergh, ställföreträdande Jämställdhetsombudsman (JämO).

Arbetsvärdering för jämställdhet i lönebildningen, Anita Harriman, expert på lönebildning och arbetsvärdering vid Arbetslivsinstitutet.

Kvinnor, män och ledarskap. Christina Franzén, VD för näringslivets LedarskapsAkademi.

Mansforskningen 1970-97. Öystein Gullvåg Holter, dr philos i sociologi, forskare vid Arbetslivsinstitutet i Oslo.

Han, hon, den, det – om kön, genus och informationsteknik, Anna Kamjou, medie och kommunikationsvetare, verksam inom Scania.

Jämställdhetsarbete och förändringsprocesser. Mats Eriksson, Lena Ohlsson Windahl och UIlrika Sjöström, vid Jämställdhetscentrum.