Beskrivning

BegagnatCanon35 mm
Det här är en Canon A1 som jag nu säljer - att fotografera med film har jag lämnat och kameran med optik kommer mest troligt att förbli oanvänd. Såvitt jag kan bedöma är kameran i bra till utmärkt skick skick, men har sedvanlig sk "brassing" på undersidan bakkant (där den skaver mot lilla magen). I övrigt osliten och tydligtvis väl omhändertagen. Inga synliga stötskador (bucklor). Sökarskivan med snittbild förefaller dammfri, det är i vart fall svårt att se något damm.

Till kameran hör ett 50 mm mm f1.8 Canon originalobjektiv (nr 4302920 ) och ett 35-105 mm f3.5 normalzoom ( nr 157762). Båda har skyddats av UV-filter under sin levnad, och linserna ger ett gott och rent intryck.

I erbjudandet ingår också en Canon blixt, Speedlight 199A. Automatiken i denna har jag inte kunnat verifiera, men med friska batterier blixtrar den fint. Det lösa batterifacket finns med. Blixten är inte fri från repor, men allt fungerar och allt är helt.

Alla lock finns och går att lossa. "Batterifacket" på undersidan är lock för motordrift, om man nu skulle hitta en sådan.

Kameran är provad avseende funktionalitet, så långt möjligt. Nytt batteri (extra medföljer) och slutartiderna provade och ett par representativa grovt uppmätta. Sökarinformationen fungerar och ser rimlig ut, kameran bär sig åt som förväntat. Modellen är en av de första med elektronisk slutare och användbar automatik, men man skall vara medveten om att det handlar om en 80-talsprodukt.

Jag tror att kameran är fullt fungerande och allt man kan testa pekar på detta. MEN: garantier kan inte lämnas, titta noga på bilderna, bedöm själv värdet.

Ingen originalförpackning, inga broschyrer, ingen handbok. PDF finns att hitta: Sök "Canon A-1 Manual" på www.canonfd.org

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?