Beskrivning

BegagnatCanon35 mm
Mätsökarkamera med leica skruvgänga
från Canon som är rätt svår att få tag på, i alla fall i Sverige. Föregångare till Canon P, en favorit hos gurun Stephen Gandy på cameraquest, ett bra ställe för info. Har bl.a. ett roterande sökarsystem med olika förstoringar och utsnitt för 35mm, 50mm och så en 1.4x förstorad sökarbild för noggrann fokusering. Den sistnämnda ska motsvara ungefär 135mm. Låg förstoring på 35mm-bilden gör att det blir mycket enkelt att se hela utsnittet, även med glasögon och om du använder vänster öga, till skillnad från nästan alla andra mätsökarkameror med inbyggda ramar för 35mm. Om du gillar att fota 35mm och inte vill använda extern sökare är detta ett av de bästa mätsökaralternativen.

Kameran är i bra skick. Sökarglaset har en del märken på framsidan, men bilden är trots detta klar och fin. Spår av det stora märket på frontglaset kan dock ses i vissa ljus, men inget som stör funktionen. Sökarbilden i många av canons mätsökarkameror, särskilt VL, brukar annars åldras lite sisådär. Mätsökarfläcken har bra kontrast, och mätsökaren stämmer. Canon L1 har en liten pigg i tillbehörsskon för automatisk parallaxjustering med Canons externa sökare. Denna lilla pigg är tyvärr borta. Lite svishande ljud vid spänning av slutaren, inget allvarligt, men det finns där. Skulle nog behöva lite smörjning för att få bort det.

Ridåerna ljustäta och tiderna verkar stämma. Kameran dock ej testad med film.

Mätsökaren är som sagt kalibrerad, men jag kan förstås inte garantera att den fortfarande är det efter frakt, även om jag packar väl. Kolla alltid mot evigheten innan du laddar i en film, om absolut skärpa är viktigt.

Endast det som ses på bilderna ingår.

Se mina övriga auktioner. Samfraktar om möjligt.

Du kanske gillar någon av dessa?

CANON FX Camera

Köp nu 749 kr

Canon A-1

Köp nu 2 500 kr

Canon EOS 10

Köp nu 1 100 kr

Canon Speedlite 430EZ

Köp nu 700 kr

Canon FTb QL

Köp nu 900 kr

Canon EOS 300X

Köp nu 1 000 kr

Canon A-1 A1

Köp nu 1 000 kr

Canon AE-1 krom

Köp nu 1 400 kr

Canon EOS 300V Date

Köp nu 800 kr

Canon AE-1 svart

Köp nu 1 800 kr

Canon EOS 600 kamera

Köp nu 899 kr

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?