Beskrivning

Begagnat
Rätt ovanlig mätsökarkamera i fint skick, med ett ännu ovanligare objektiv. Werra kallas ibland för östtysklands motsvarighet till Leica.

Werramatic var en av de senare modellerna. Den har centralslutare med tider från 1/750 till 1s, som fungerar, även om de allra långsammaste tiderna verkar är lite sega, samt en ljusmätare (selen) som ej fungerar. Sökaren är rätt bra med förstoring på ca 0,7x och har ramar för de 3 objektiven som finns i systemet (35mm, 50mm och 100mm). Själva kanten på sökarbilden motsvarar 35mm då, men parallaxmarkeringar finns även för denna. Själva ramarna är etsade i bilden och rör sig inte. Mätsökarfläcken är en egen bild, och inte en genomskinlig sak som på de flesta andra kameror. Blir alltså som en snittbildsfokusering ungefär. Werramatic har också en slags projektion i hörnet av sökaren där man kan se vad det är för bländartal osv. Slutaren spänns genom att vrida på ringen närmast kameran. Är nog enklast att surfa lite för en bättre beskrivning. Denna lever om en del vid själva filmframmatningen, skulle behöva någon slags smörjning förmodligen.

Förutom ljusmätaren fungerar allt som det ska. De allra långsammaste tiderna är kanske lite sega, men de funkar. Trevlig kamera överlag.

Objektivet som medföljer är ett Zeiss Jena Flektogon 35mm f2.8, ett objektiv som är mycket svårt att få tag på. Tyvärr har denna något slags märke på insidan av glasen. Kanske går det att rengöra, men det är svårt att säga. Ser också ut som om coatingen på frontglaset är skadat på något vis. Svårt att fota av, men den ser ut att vara borta i partier, eller så är den någon annan slags beläggning där.

Endast det som ses på bilderna ingår.

Se mina övriga auktioner. Samfraktar om möjligt.

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?