Auktionen är avslutad.

ÖDE & ÖVERGIVNA PLATSER

97 besökare
 • Slutpris 149 kr
 • Slutade 15 maj 20:52 Avslutad
 • Bud 1 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: MoaViktoriaJosefsson
 • Frakt
  • DHL (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Paypal
 • Om säljaren

Beskrivning

Auktionen omfattar vad du ser på bilderna:

* Jan Jörnmark - Övergivna platser,
inbunden: kartonnage, mått 23.3 x 23 cm, 191 sidor, vikt 0.8 kg, Historiska Media 2007.

I den lilla småländska byn Blädinge ligger en övergiven Folkets Park. Dansbanan finns kvar med scenen intakt, men ingen har dansat eller uppträtt där på länge, länge. Övervuxen och ödslig ligger den där, med korvbar, chokladhjul och allt.

På en ö strax norr om Göteborg står en hel semesterby som ingen längre besöker. Och i Hallstahammar finns ett halvt hyreshus. Taket har delvis rasat, väggen på framsidan är helt borta och rummen gapar tomt ut i luften.

Runtom i landet finns det mängder av övergivna verkstäder, industrilokaler, mentalsjukhus, bostäder, bensinstationer och lekplatser. En dag, på en söndagsutflykt, upptäckte ekonomhistorikern Jan Jörnmark en tom folkpark i Lindfors av ren slump. Upptäckten inspirerade honom att uppta jakten på ruinerna av den svenska efterkrigstiden.

Boken har blivit en succé. Med uttrycksfulla fotografier, både gamla och nytagna, och skarpsinniga texter presenterar Jörnmark här en grundkurs i ekonomisk historia, full av nerv och känsla.

* Hampus Hedelius - Öde Det bortglömda Sverige,
inbunden: kartonnage, mått 16.5 x 24.5 cm, 336 sidor, vikt 0.78 kg Max Ström Förlag 2008.

Det finns ett Sverige som inte syns. Dessa undangömda platser finns överallt, ibland i städer men oftare ute på landsbygden. I detta ingenmansland står hus, fabriker och ibland hela samhällen öde och övergivna. Ståtliga hus och byggnader vittnar egentligen om ambitioner, drömmar och en levande verklighet, men förfallet, fukten och tystnaden talar ett mer vemodigt språk. I många fall är naturen på väg att ta tillbaka det som människan en gång byggt upp. Fotografen Hampus Hedelius har rest runt i landet och dokumenterat det bortglömda Sverige och samlat nästan 200 bilder i en annorlunda och ödesmättad fotobok. Resultatet är en spännande resa genom Sverige men också ett fascinerande dokument över platser och byggnader som lämnats åt sitt öde.

Boken "Öde Det bortglömda Sverige" har skav på främre pärm, se bild 1.

I övrigt är böckern/inlagorna är i mycket gott skick, inga skador, anteckningar eller fläckar.
Se bilder.

Angiven frakt/portokostnad tillkommer.
Samfraktar vid behov.
Betalning enligt anvisningar inom 5 dagar.