Pressbild: Peter Himmelstrand dansar med sin fru Kerstin Aule´n

124 visningar

90 kr

 • Frakt
  PostNord 27 kr
  Pickup: Kista
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
  Betalningsvillkor
 • Lagerstatus
  1 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Storlek (fotokort): 30 x 24 cm

Har mycket bra skick utan slitna kanterna..

OBS! Färgen vid kanten finns inte i originalet. Det har uppstått vid scanning då maskinen färglade kanten som var böjd.

Peter Viktor Himmelstrand, född 4 juni 1936 i Eskilstuna, död 8 mars 1999 i Huddinge församling, var en svensk låtskrivare och journalist på Expressen.
Peter Himmelstrand växte upp i Bromma, där han under skoltiden spelade piano i ett skolband. Han avlade studentexamen vid Bromma läroverk 1954, och började sedan direkt att arbeta som journalist på Aftontidningen i Stockholm. År 1955 anställdes han vid Expressen, där han sedan var verksam, under större delen av tiden som nöjesjournalist, och under åren 1960–1973 som krönikör.
Han var en flitig låtskrivare, och skrev både text och musik till landets största schlagersångare under 1960- och 1970-talen. Han skrev över 3000 meloditexter och mer än 400 melodier, och verkade även som arrangör och skivproducent.[3] Han skrev mest schlager- och svensktoppsmusik, men som musikrecensent var han mera inriktad på sin tids popmusik.
Himmelstrand skrev Håll dig till höger, Svensson till högertrafikomläggningen 1967 samt den svenska texten till En man i byrån (If You Can Put That in a Bottle) som sjöngs av Lill Lindfors.
Han avled på grund av lungemfysem och är gravsatt i minneslunden på Galärvarvskyrkogården i Stockholm.
Peter Himmelstrand föddes i Eskilstuna som son till journalisten Folke Himmelstrand och hans hustru Astrid, född Elwing. Han var gift två gånger och hade en son. Under åren 1967–1973 var han gift med sångerskan Kerstin Aulén, och tillsammans kom de på Svensktoppen 1969 med Det sa prästen ingenting om. Texten till denna låt kan ha inspirerats[källa behövs] av det faktum att hustrun Kerstin Aulén var barnbarn till Gustaf Aulén, biskop i Strängnäs stift. Paret hade inga barn tillsammans.

Kerstin Margareta Aulén Landegren, född 5 december 1943 i Kalmar, död 20 november 1991 i Växjö, var en svensk sångerska.
Hon bildade duon The Chicks 1963 tillsammans med Ingalill Johansson, numera Lotta Johansson. Aulén var gift 1966-73[2] med kompositören och textförfattaren Peter Himmelstrand, och paret kom in på Svensktoppen 1969 med låten "Det sa prästen ingenting om". Texten kan ha inspirerats av det faktum att hon var barnbarn till biskop Gustaf Aulén.
Hon sjöng även med Charlie Norman och i dansbandet Tjocka Släkten. I Tjocka Släkten ingick även Mona Wessman. Bandet bestod av Pelle Fröding, Janne Landegren, Lasse Sandborg och Muffe. Aulén deltog i Melodifestivalen 1973 tillsammans med Mona Wessman och bidraget Helledudane, en sån karl, skriven av Himmelstrand, som slutade sist med noll poäng från juryn. Hon avled stillsamt den 20 november 1991 efter en tids kämpande mot lungproblem, endast 47 år gammal.

(Wikipedia)