Auktionen är avslutad.

VONYX / Skytec SMWA12 -subwoofer

266 besökare
 • Slutpris 675 kr
 • Slutade 24 nov 21:00 Avslutad
 • Bud () 5 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Jonathan221
 • Frakt
  • DB Schenker (175 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Swish
 • Om säljaren

Beskrivning

Jag säljer min VONYX / Skytec SMWA12 -subwoofer som är en 12"-bas på 125W (RMS).

Jag har enbart provat och använt den i mitt vardagsrum i ungefär 5 - 10 timmar. Därefter har jag packat ner den i orginalkartongen eftersom jag vill sälja den.

Basreflex-lådan har filt-tyg och skyddskanter, bärhandtag, galler och tophat-fläns.
(Skyddskanterna, gallret och tophat-flänsen är av metall).

Orginalkartongen är skadad i ena hörnet, se bild.

Den inbyggda förstärkaren har lågpassfilter med justerbart frekvensområde, justerbar ingångsnivå, fasknapp (0 / 180 grader), XLR-anslutningar, statusindikation (lysdiod), på/av-knapp och säkring (2A). XLR-thru-uttaget gör det möjligt att ansluta flera (aktiva) högtalare efter varandra.

Effekt: 125W RMS (500W peak)
Baselement (högtalarelement) : 30cm (12")
Brusförhållande : >80 dB
SPL : max 115 dB
Impedans : 8 ohm
Strömförsörjning : 220-240V, 50Hz.
Bredd : 42 cm
Höjd : 44 cm
Bredd : 49 cm
Vikt : ca 15 kg

Tips: För den som behöver exempelvis RCA-anslutning (eller annan ljudanslutning) istället finns adapter-kabel för detta i att köpa exempelvis i de flesta ljud/musikaffärer, tradera, internet.

Det som medföljer är:
Själva subwoofern (Vonyx / Skytec SMWA12)
Elkabel.
Fyra fötter som kallades "fotstativ" i orginalannonsen när jag köpte högtalaren. Jag har jag skruvat på dessa fötter, men skickar med orginalskruvarna ifall man vill ta bort dem av någon anledning.
Manual

Jag köpte denna subwoofer helt ny på tradera. Tyvärr är jag missnöjd med den av två anledningar:

1) Jag upplever att den inte är så kraftig som jag trodde. Det är svårt att beskriva i text, men om man ökar volymen till ganska hög ljudvolym (enligt min bedömning) upplever jag att den börjar ge signaler på överbelastning. Det jag upplever är att den börjar distorera ljudet vid vid hög ljudvolym och om man drar på ännu högre ljudvolym kan man till och med börja höra klickande ljud (som jag tror är när talspolen når sitt ändläge). När det har inträffat har jag självklart omedlebart sänkt ljudnivån när jag lyssnar för att subwoofern inte ta skada.

Det ska nämnas att högtalare i allmänhet (alltså inte bara Vonyx/Skytec SMWA12) gör såhär ifall man spelar högre/starkare musik än vad de är dimensionerade för. Fortsätter man att spela musik med allt för hög/stark ljudnivå kan "alla" högtalare alltså gå sönder (kallas ibland "spränga högtalaren"). Om man hör dessa signaler på vilka högtalare som helst, måste man sänka ljudnivån (minska ljudvolymen) för att undvika att högtalaren tar skada. Ifall distorsionen beror på något annat (såsom t ex önskvärd distorsion från exempelvis elgitarr-effekter mm) är det oftast normalt. Det kan också t ex bero på en olämplig förstärkare. Men det är inte normalt när när högtalarmembranen slår i sitt ändläge.

Det ska också nämnas att jag, personligen, inte har haft något problem med detta eftersom jag enbart har använt subwoofern hemma och inte använder fullt så hög volym hemma. När jag använder normal ljudvolym (det som jag tycker är normal ljudvolym för att lyssna på musik och se på film) tycker jag att den låter mycket bra. När jag använder den till mitt musikinstrument fungerar den också bra för att öva. Men jag skulle inte använda denna vid en spelning eller framträdande på scen.

2) Jag tycker att den luktar illa - faktiskt (!). Jag upplever det som en frän kemisk doft, kanske liknande lösningsmedel och jag vill helst inte ha den i mitt vardagsrum över natten. Och jag vill inte bära den fram och tillbaka varje gång jag ska spela. Osäker på om doften avtar med tiden eller ej.

På grund av dessa saker säljer jag den som reparationsobjekt eller reservdelsobjekt eftersom jag inte vill ha klagomål ifall köparen skulle vara missnöjd. Men den fungerar alltså. Men beakta ovan punkter ( 1 och 2 ). Den är i nyskick - dvs den ser ny ut.

Det jag tyckt om med den är:

1) Jag tycker att den fungerar bra till normala (det som jag upplever som är "normala" ljudnivåer), t ex för att lyssna på musik hemma eller se på film.
2) Jag tycker att den är snygg och ser tuff ut.
3) Jag tycker om inställningarna på baksidan.
4) Jag tycker om bärhandtagen vilket underlättar när man ska flytta på den.
_______________________________________________________________________________________________

Se gärna mina övriga auktioner!

Genom att lägga bud i denna auktion förbinder sig budgivaren att följa och acceptera alla villkor nedan

Produkten kan skilja sig något ifrån bilderna, i synnerhet gällande färg och liknande. Det kan bero på den bildskärm ni använder för att titta på bilderna samt fotograferingen (belysning, kamerans inbyggda vitbalans, mm). Tänk på detta, speciellt vid köp av kläder och liknande där färgton och dylikt är extra viktig.

Betalning:
Betalning sker via klarna.
Ansvar vid frakt:
Jag ansvarar inte för postens (eller fraktbolagets) slarv! Därför rekommenderar jag avhämtning om det märkts upp i aukionen. Jag packar varan/varorna mycket väl ifall du vill att jag ska skicka varan/varorna. Om fraktbolaget förstör varan tar jag alltså inget ansvar för det. Inga pengar återbetalas.

Leveransadress:
Om betalning sker via klarna skickar jag endast till den adress som är registrerad i klarna. Om fraktmetoden är posten skickar jag endast till den adress som stod i ditt konto på tradera vid auktionens slut.

Fraktkostnad:
I fraktkostnaden ingår emballage, eventuellt packmaterial och transportkostnad för leverans till den plats där fraktbolaget tar över. Fraktpriset är därför oftast högre än själva portopriset.

Leveranstid:
Varan skickas inom 6 arbetsdagar med följande undantag (a, b och c).
a) Om du vill ha leveransen senare (skickas högst 60 dagar efter auktionens avslut)
b) Om samfrakt begärts* Se under "samfrakt", nedan.
c) Händelser som jag inte kan råda över, såsom allvarlig sjukdom. Det kommer dock förmodligen ej inträffa.
Efter att varan skickas tillkommer postens (eller fraktbolagets) leveranstid som jag ej ansvarar för (och ej kan påverka).

Samfrakt:
Detta objekt kan komma att samfraktas tillsammans med andra objekt inom överenskommen tid för packning (6 bankdagar).