Auktionen är avslutad

Viskningstolkning / simultantolkning / tolkutrustning

33 visningar
 • Utropspris 200 kr
 • Slutade 17 aug 12:24 Avslutad
 • Bud () 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  DB Schenker 67 kr
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
 • Om säljaren

Beskrivning

Simultantolkningsutrustning som jag fått av min far för något år sedan. Den har använts, före den sattes ur bruk fungerande och nu sedan flera år legat i ett förrådsutrymme i dag ersatt av en modern trådlös simultantolkningsutrustning, när det årsvis har funnits, behov av simultantolkning i en samlingslokal på orten. Denna simultantolkningsutrustning bör vara bortåt 20-30 år gammal. Jag hittar inte någon tillverkare på huvudenheten (se svarta boxen på foto 1 och foto 2). Mikrofonen är Philips och hörlurar (med nummer N6308) även dessa av märket Philips. Tre kanske bortemot fem av hörlurarna är trasiga tycks som en arm på dessa gått av. Batterierna (se foto nr4) är sex stycken av märket R20 (kan skickas med om köparen absolut vill, jag vet dock ej deras status). Instruktionsark på ena någon instruktion samt på andra sidan av samma ark finns ett el-schema (foto 5). I och med att utrustningen var på väg att slängas pga. ålder, och fungerande då den ställdes undan, och jag ids inte börja grejja med denna utrustning hemma. Så säljes den i otestad och befintligt skick men funkade då den sattes undan, utan att vara testad, hur som helst verkar elektroniken i sig vara rätt simpel.

Nedan citeras från Tolkspecialistens (vz. Capturian AB) hemsida 3aug-2019 http://tolkspecialisten.se/simultantolkutrustning/

" Simultantolkning är den vanligaste formen av tolkning vid möten och konferenser. Här tolkas samtidigt som talaren pratar. Konferensdeltagarna kan, genom att använda sina trådlösa mottagare och headset, följa talaren på sitt eget språk. Normalt används två tolkar per språk, eftersom det är krävande att tolka. Tolkarna tolkar från tolkbåsen längst bak i rummet. Det tolkas ett språk per tolkbås. Passar större grupper. Vi kvalitetssäkrar all utrustning och jobbar enbart med noga utvalda och certifierade tillverkare. "