Auktionen är avslutad.

FICKUR, 2 st (1 Recta). i silver, ankargång.

164 besökare
 • Slutpris 280 kr
 • Slutade 24 feb 19:30 Avslutad
 • Bud () 21 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Davidwvwc
 • Frakt
  PostNord (40 kr)
  Avhämtning: Sankt Anna
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
  • Plusgiro/Bankgiro
  • Kontant
  Betalningsvillkor
 • Om säljaren

Beskrivning

FICKUR, 2 st i silver.

Fickur nr 1 till vänster i bild.
RECTA, fickur, 51 mm, silver, ankargång, ca 1915.
Detaljer:
Boett nr. 126849
Breguetspiral

Skick:
Klockan går men är ej kontrollerad. En del repor på urverket. Blå breguetspiral som ser ok ut. Uppdrag och visarställfunktion känns som de ska. Boett en har en del mindre repor och bucklor. Bra gångjärn i både lock och cuvette, fasta men öppnar nog aningen långt (preicis över 90 grader) Urtavlan ser fin ut. Inga hårsprickor eller flisor.

Fickur nr 2 till höger i bild.
FICKUR,50 mm, silver, ankargång, ca 1925.
Detaljer:

Boett nr. H 759064
Serie nr. 698471
Breguetspiral

Skick:
Klockan går men är ej kontrollerad. Visarställ känns som det ska. Uppdraget hoppade över ett par gånger på en full dragning så någonting där som inte är som det skall även om det gick att dra upp klockan. Blåa breguetspiralen ser bra ut. Boetten har en del bucklor och genomslitage av doublén på kanterna. Skador på urtavlan.

Dessa ur säljs utan servicegaranti.

Vänligen titta noga på beskrivning och bilder och återkom gärna med ev frågor innan du lägger bud/köper.

Klockan går men har inte genomgått service. Således måste köparen utgå ifrån att klockan behöver service för att fungera normalt. Efter inköp kan vi eventuellt erbjuda kostnadsförslag på service av klockan om så önskas.

Förklaring "ej kontrollerad"
Att på rätt sätt kontrollera gången på ett ur är en ganska omfattande procedur. Kontrollen skall ske i olika lägen vid olika tillfällen och lika fullt, när klockan inte är servad så kan dom, även om dom visar på goda resultat vid ett visst tillfälle vara nyckfulla och visa lite olika vid ett annat tillfälle. Därför, när vi säljer klockor som inte är servade så skriver vi normalt att den dessutom inte är kontrollerad. Vi känner att det gäller att ha tungan rätt i mun och inte bara säga att en klocka går bra när den inte är servad, även om den skulle göra det vid ett visst tillfälle t ex i en viss position när klockan är fullt dragen.
Således uttalar vi oss i dessa fall bara om klockan går eller inte och om balansen ser ut att svinga på bra. Att gå mer in i detalj för att beskriva klockans gång är både tidsödande och inte helt okomplicerat. Detta tas förstås hänsyn till i utropspriset. Oservad/okontrollerad klocka kostar så klart mindre en en servad klocka som säljs med garanti.

Således, som anges ovan, skall man som köpare i dessa fall alltid utgå ifrån att klockan behöver genomgå underhållsservice för att fungera optimalt.

Är man särskilt intresserad av ett objekt svarar vi gärna på lite mer detaljerade frågor om så önskas. Vi kan även skicka fler bilder om det skulle behövas.

Betalning:
Betalning sker med Swish eller bankgiro. Instruktioner skickas på e-mail efter inköp. Efter avslutad auktion/inköp ska varan betalas senast inom 3 dagar.

Frakt:
Vi samfraktar gärna dina inköp. Vi skickar tyvärr inte med Schenker.

Leverans:
Varan skickas väl förpackad och emballerad så fort betalningen är registrerad hos oss. Vi skickar detta objekt med vanlig post. Önskas annan typ av försändelse än vad som anges i annonsen (t ex rek/värde), vänligen hör av dig.

14 dagars ångerrätt:
Som köpare hos Urverkstan har du 14 dagars ångerrätt enli