Auktionen är avslutad.

Anglo-Saxiskiska remändebeslag

190 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: Nahoi
 • Frakt
  • Posten (Fri frakt)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Tre remändebeslag av brons med slingornamentik och djurhuvudavslutning. Typisk vikingatida dekor. Beslagen är samtida med den period när nordiska vikingar erövrade delar av England. Kommer från en engelsk samling. Föremålen är funna i England. Skick enligt bilder.
Datering: 700 /900-talet e. Kr.
Längd: 33-52 mm
Vikt: 16,2 gr.
Sista bilden är ett foto av exporttillståndet.
InköptaTimeLine Auctions Limited. Detta är ett mycket seriöst auktionshus som garanterar äktheten och är medlem i Art Loss register. TimeLine har regelbundna auktioner med tusentals forntida föremål. Besök gärna deras hemsida. Varför inte göra som jag och köpa poster med föremål. Behåll det som tilltalar dig och sälj resten på Tradera till glädje för andra samlare.
Kopia på exportlicens utfärdad av Arts Council England bifogas.
Fornfynd funna i England ska anmälas till myndigheterna som har rätt att lösa in dem till marknadsvärdet. Löses de inte in har upphittaren rätt att behålla dem eller sälja dem på antikmarknaden. De får dock inte inte lämna landet utan en exportlicens.
Att äga och få hålla ett forntida föremål i sin hand ger en helt annan känsla än att bara få titta på det genom en museimonter. Att samla på fornsaker är mycket vanligt i England och på kontinenten. Det vore trevligt om även vi svenskar kunde ha en större marknad för denna typen av konstföremål/antikviteter. De har ju tillverkats av människor för människor. Tyvärr så förstör svenska myndigheter utgrävningsfynd systematiskt bara för att förhindra att de kommer samlare tillgodo. Allt för att försöka begränsa samlarnas tillgång på föremål. Synd att man från visst arkeologiskt håll har en så snedvriden syn på privat samlande. Det hade varit bättre för forskningen om föremålen hade sålts och konserverats samt registrerats på köparen bekostnad. Personligen skulle jag aldrig donera något till ett museum, då riskerar det att hamna i en smältugn eller på soptippen, se länkar:
https://www.svd.se/fynd-fran-jarnaldern-gar-till-metallatervinningen
https://nyheteridag.se/sveriges-kulturarv-forstors-systematiskt-foremal-fran-jarnaldern-skickas-for-metallatervinning/
https://mitti.se/nyheter/arkeologiskadal-fornfynd-slangda/
Fri frakt skickat som vanligt brev med posten, men jag ansvarar inte för brev som posten slarvat bort. Om köparen så önskar så kan leverans ske med Schenker till en kostnad av 50:-.
Se bild(er) som visar kvalitén på det du bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.
Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att Tradera skickat ”vinnarmailet”. Jag använder mig av Traderas automatiska mail. Betalning görs med swish eller till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.
Omdöme på Tradera ser jag som ett kvitto på att affären är klar och godkänd.
köparen tagit emot varan och lämnat omdöme.
Lycka till med budgivningen !
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×