Auktionen är avslutad.

Du kanske gillar någon av dessa?

 1. Fri frakt!
  -0%

  Vikingatida viktlod

  Fjolner | Betyg: 5 sön 21:12
  1. 360 kr 360 kr 40 bud
  2. Fri frakt!

Vikingatida Torshammare UNIKT TILLFÄLLE!

995 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: steva1
 • Frakt
  • Schenker (Fri frakt)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Vikingatida Torshammare UNIKT TILLFÄLLE!
En Torshammare av silver från vikingatiden. Öglan har gått sönder under forntiden men hammaren är för övrigt i mycket gott skick. Fint bruksslitage.
Torshammaren var en avbild av guden Tors hammare Mjölner som var smidd av dvärgarna Sindre och Brock. Den hade egenskapen att alltid träffa sitt mål och sen återvända till Tor. Tor använde Mjölner som vapen mot jättar och troll samt för att skapa åska genom att slunga den mot moln på himlen. Men allt det vet så klart alla som är intresserade av asatron och sagorna från vikingatiden.
Torshammare bars under vikingatiden som smycken av både män och kvinnor och blev en särskilt viktig symbol för asatron under den tid när kristendomen började införas i Skandinavien. Hammaren blev en symbol för att man höll fast vid den gamla tron. De flesta som är funna är av silver precis som denna. De är funna på de flesta platser som vikingarna befann sig på, i Norden, England, på kontinenten och i öst.
Läs gärna mer på:
http://www.multiart.nu/grimner/svenska/texter/torshammare.html
Detta är ett unikt tillfälle att förvärva ett symboliskt kultföremål från vikingatiden. Någon mer typiskt för vikingatiden finns nog inte. Det kommer säkerligen att dröja länge innan detta tillfälle kommer tillbaks!
Garanterat äkta och helt legalt !
Vikt: 1,47 gr.
Storlek: 22 mm
Datering: 800-1100 e. Kr.
Sista bilden visar resultatet av en XRF-analys av myntet. Det är foto av instrumentets display. Förutom silver (Ag) så ingår det andra metaller som normalt förekommer i silver i de vikingatida mynten. Dessa är guld (Au), Vismut (Bi) och bly (Pb). Samtliga dessa metaller finns i denna torshammare. Dessa metaller ingår normalt inte i modernt silver som raffineras bättre.
Ex. TimeLine Auctions Limited 2017-09-05, del av lot 978. Enligt uppgift i auktionskatalogen från en Engelsk samling som skapades på 1940/50-talet.
Fri frakt inom Sverige skickat med Schenker. Utländska köpare betalar 100 Kr för rekommenderad försändelse.Only bidders within Scandinavia and EU are accepted
Se bild(er) som visar kvalitén på det du bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.
Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att Tradera skickat ”vinnarmailet”. Jag använder mig av Traderas automatiska mail. Betalning görs med swish eller till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.
Omdöme på Tradera ser jag som ett kvitto på att affären är klar och godkänd.
Lycka till med budgivningen!
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×