Auktionen är avslutad.

Meteorit Campo del Cielo. XL-SIZE. 42,6 Gram. EXTREME FINISH

81 besökare

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • Posten (15 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

En nyligen hittad Campo meteorit med ytfinish av ABSOULTA TOPPKLASS.

Vikt: 42,6 Gram.

Mått: 42x31x19 mm.

Levereras med ett exklusivt äkthets certifikat.

OBS:Nya restriktioner och lagar ang export av meteoriter från Argentina gör att det kommer bli,om inte svårare,så i alla fall dyrare att köpa tex Campo meteoriter,så passa på innan priserna stiger.

Det finns vissa oseriösa meteorit-säljare som spayar meteoritena för att på så sätt få fram olika ytor. Mina meteoriter har GRANTERAT sin naturliga färg och är endast noggrant rengjorda.

Campo del Cielo.

Ligger på gränsen mellan provinserna Chaco och Santiago del Estero 1.000 mil (620 km) nordväst om Buenos Aires,Argentina. Kratern området omfattar en yta av 3 × 20 kilometer och innehåller minst 26 kratrar, den största är 115 × 91 meter. Kratrarnas ålder uppskattas 4,000-5,000 år. De kratrar, som innehåller järn meteoriter rapporterades 1576,Kratrarna och området omkring innehåller många fragment av ett järn meteorit. Den totala vikten av meteoritdelar överstiger 100 ton, vilket gör meteorit det tyngsta man någonsin känner till på jorden. Den största biten, bestående av 37 ton, är den näst tyngsta enda stycke meteorit återvunnits på jorden.

Den första fyndet av Campo meteorit var år 1576. En spansk guvernör fick höra av indianerna att de funnit järn som enligt uppgift trodde att den hade fallit från himlen. Guvernören sände en expedition under ledning av en kapten de Miraval som förde tillbaka ett par bitar av en enorm massa järn han kallade Meson de Fierro (stort bord av järn).

Placeringen för fyndet var Campo del Cielo (fält av himlen eller himmelen), ett passande namn för lokalisering av en meteorit. Eftersom indianerna trodde att järnet föll från himlen kan namnet ha kommit från meteoriter. Området är ett slätt landskap som har lite vatten och inga andra stenar - mycket bra område att hitta meteoriter.

Nästa fynd av Campo Del Cielo meteoriter var ungefär 200 år senare i slutet av 1770-talet.Spanjorerna trodde att de bitar du funnit kunde vara silvermalm, men när de försökte bearbeta den, fann de att det bara var järn. En spansk löjtnant i flottan fann ett exemplar som han trodde vägde 14 till 18 ton. Detta kan ha varit den stora Meson de Fierro. Han lämnade den på fyndplatsen, sedan dess är den spårlöst försvunnen.

På 1800-talet hittades flera mindre meteoriter. Ett par flintlås pistoler som enligt uppgift tillverkade av detta material gavs till president James Monroe.

Som medlem i I.M.C.A ( International Meteorite Collectors Association) medlems nr 5181 samt METSOC (Meteoritical Society) har jag förbundit mej att samtliga meteoriter jag säljer är 100% äkta och de uppgifter jag lämnar är riktiga. Gå gärna in på www.imca.cc

Jag har ett eget "recept" på rengöring meteoriter som gör att dess glans och ytfinish håller absolut högsta klass.

Samtliga meteoriter jag säljer,behandlar jag med ett specialvax som har utvecklats och används av British Museum.Detta förhindrar ev rost under en lång tid. Behandlingen görs efter att fotograferingen är gjort,vilket gör att färgen kan avika något i förhållande till verkligheten.

OBS: I och med att meteoriten har en sådan hög yt-finish,kan en blå-aktig/röd-aktig ton på meteoritenframträda vid fotografering.Detta är inte meteoritens riktiga färg utan spegelreflexer.

Betalningsvillkor:

Överföring till konto senast 5 dagar efter avslutad auktion.

Frakten till de övriga länderna är 40sek.

Jag samlevererar givetvis fler vinster för billigare frakt.

Bud som vanligt,bindande
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×