Diverse äldre porslinsdelar i ett paket, kopp, fat, skål med lock

16 visningar
 • Utropspris 200 kr
 • Slutar 14 jul 16:13 4 dagar
 • Bud () 0 st
kr
 • Frakt
  DB Schenker 75 kr
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
Beskrivning

Vi säljer här en intressant samling av äldre, udda, porslin.

Enligt bild 1, överst till vänster en ensam mugg/kopp med stämpel enligt bild 3. Från Porzellanfabrik C. Tielsch & Co. (1845 till 1917) där vi kunnat få fram att stämpeln troligen använts mellan 1875 och omkring 1900. Muggen/koppen har en tydlig lagning och spricka/krackelering i glasyren, ca 4 cm lång och en lite sliten gulddekor. Det är fortfarande en trevlig klang när man knackar på godset. Höjd 8 cm och diameter 8 cm.

Enligt bild 1 nederst till höger en skål med lock, stämpel enligt bild 5, 1929. Vi tror att det är Rosenthal och tidigt 1900-tal av stämpeln att döma. Skålen och locket är i mycket gott skick, inga synliga sprickor eller nagg eller flisor har gått ur godset. En mycket udda pjäs. Innerkanten på skålen är lite sliten mot locket till men det syns inte när locket ligger på. Höjd 4 cm plus lock och diameter är 12,5 cm.

Enligt bild 1 nederst till vänster och bild 4 med stämpel, en härlig tallrik med två stycken rödhakar. Stämpeln säger Royal Copenhagen Denmark, 4947. Royal Copenhagen 1968 Wall Plate Hand Painted robins and apple blossom. Gott skick och inga sprickor eller nagg. 16*16 cm.

Bild 1 överst till höger, kaffekopp och fat. Fatet har märken i glasyren efter koppen. Inga synliga nagg eller sprickor. Koppen har nagg och flisor ur kanten där gulddekoren går överst på koppen. Fat 13 cm i diameter och koppen 7 cm i diameter och 6 cm hög.
Beträffande stämpeln i botten av kopp och fat så är de olika men mönstret på kopp och fat förefaller vara desamma. Det verkar finnas några olika tillverkare som haft "S" med en krona över på sin stämpel. Den som är mest lik, som jag hittar, är P. Donath Porslinsfabrik i Tiefenfurt i Silesia, Tyskland, och var verksam mellan 1890-1935. Produkterna från P. Donath ska hålla relativt hög kvalité. Vi reserverar oss för att detta är rätt.
Efter avslutad auktion önskar vi betalning till konto i bank, via Klarna eller Swish inom fem bankdagar.