Auktionen är avslutad.

STENGODSTAVLA - BLÅBÄR - GUDRUN NILSSON - MYCKET FINT SKICK - NÄSTINTILL NYSKICK

 • Avslutad 15 okt 19:39
 • Utropspris 349 kr
 • Frakt Schenker 75 kr, Avhämtning
 • Säljare Vildmannen5 (884) Mer från säljaren
Har du en liknande? Sälj den här
Se hela annonsen

STENGODSTAVLA - BLÅBÄR - GUDRUN NILSSON - MYCKET FINT SKICK - NÄSTINTILL NYSKICK

33 besökare

Auktionen är avslutad

Beskrivning

 1. UNDERBAR VACKER STENGODSTAVLA (BLÅBÄR) AV KERAMIKER GUDRUN NILSSON - diam. 26,5 cm. Hon är inte längre yrkesverksam - bor fortfarande kvar i den västerbottniska byn Strömfors, Boliden utanför Skellefteå. Gudrun Nilsson har under sina 30 år som keramiker producerat många alster varav de flesta inspirerats av naturen. Hon har haft vernissager på gallerier i bland annat Stockholm och Umeå samt deltagit på olika mässor som Nolia och Älvsjö. På "Kvinnor kan"- mässan blev hennes "Blåbär" mycket uppmärksammade.

  Gudrun Nilsson föddes 1940 i Malå Västerbotten

  Gudrun började som hobbykeramiker men fängslades snart av konsten och skapandet. 1974 köpte hon sin första ugn och de påföljande åren fördjupade hon sig i lertyper, tekniker och tillverkning av egna glasyrer. I början av -80 talet byggde hon om ett uthus på gården till en "keramikverkstad" och öppnade även en gårdsbutik i samma byggnad för försäljning. Då varje konstföremål hon skapade var unikt fick hon också en trogen skara köpare.

  Gemensamt för Gudruns alla alster är att de är gjorda av stengods och brända på mycket höga temperaturer (1220°C) samt att alla hennes glasyrer är egenkomponerade. Därför finns inget exemplar som är det andra likt. Alla föremål är dessutom försedda med en logotyp eller bomärke som är typiskt för henne, den så kallade "gumman". - Bild 2
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×