Skrivbordställ unik Persisk Miniatyr Khatam konst hantverk Iran Persien Vintage

58 besökare

285 kr

 • Frakt
  • Posten (65 kr)
  • Schenker (75 kr)
  Mer info
 • Slutar
  30 januari 12:05
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
 • Om säljaren

Beskrivning

Mycket vackert, underbart och Välbevarat Persiskt skrivbordsställ/ brev & penställ med miniatyr målning och Khatam hantverk

Hantverk, Samlarobjekt, Inredningsdetalj
Ni budar på ett stycke hantverk, helt perfekt som samlarobjekt eller inredningsdetalj i hemmet!
Fint skick - Se bilder för egen bedömning.
För flera bilder eller frågor mejla!

Persisk Khatam hantverk (Khatam kari)
Khatam är en persisk version av intarsia, konstformer görs genom att dekorera ytan av trävaror med fina bitar av olika träslag, metall, sten, ben och andra naturliga ämnen.

Persisk miniatyr målning
Persisk miniatyr är en rikt detaljerad miniatyrmåleriet som avbildar religiösa eller mytologiska teman kommer från Persien som idag kallas Iran. Konsten att miniatyrmåleriet i Persien blomstrade från den 13: e till den 16-talen, och fortsätter än i dag, med många samtida konstnärer som producerar märkbara persiska miniatyrer. Dessa fina, frodiga målningar är vanligtvis visuellt imponerande, med en detaljrikedom som endast kan uppnås med en mycket fin hand och en extremt liten borste.
Flera funktioner om persiska miniatyrer sticker ut. Den första är storleken och detaljnivå, många av dessa målningar är ganska små, men de funktionsrik, komplexa scener som kan uppta en betraktare i timmar. Klassiskt, har en persisk miniatyr också accenter i guld och silver löv, tillsammans med en mycket livlig rad olika färger. Perspektivet i en persisk miniatyr tenderar också att bli mycket spännande, med inslag överlappande på varandra på ett sätt som ibland känner sig obekväm till personer som är vana vid utseendet av västerländsk konst.

Persiska miniatyrer förtjänar också odelade uppmärksamhet; ju längre man tittar på en persisk miniatyr, desto fler detaljer och teman dyker. Studien av en enda miniatyr kan ta upp en hel dag, eftersom fler och fler detaljer utvecklas, och många museer bekvämt har detaljerade guider till de siffror och teman i deras persiska miniatyrer så att besökare kan läsa mer om vad de ser.

**************************
Skick: Mycket fint skick, vänligen se bilder för egen bedömning...
Frakt: Snabb leverans, skickas spårbart!
**************************

OBS! Du budar på en begagnad vara som säljes i befintligt skick, utan garanti, returrätt eller ångerrätt. Med reservation för att ev mindre repor, sprickor, bucklor, skönhetsfel samt spår av okända ämnen kan förekomma.
Se bilder för egen bedömning...

Har du några frågor/speciella krav eller önskemål? - Mejla innan du lägger ett bud!
§ Köparen får ej efter köpet såsom fel åberopa vad denne måste antas ha känt till vid köpet eller kunde ha frågat innan ett bud har l agts

**************************
Vänligen notera att alla bud är bindande!
Betalning inom 3 dagar från avslutad auktion.
Jag använder mig av traderas vinnarmejl.
Lycka till med budgivningen!
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×