Svensk konst. Humor med stil av Carl Jensen-Carlén, C.C. Poster tryck print

29 besökare

299 kr

 • Frakt
  • Posten (63 kr)
  Mer info
 • Slutar
  2 januari 20:34
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
 • Om säljaren

Beskrivning

3 stycken A3-bilder i perfekt skick. Det finns en liten svag vit prick på bilden längst ut till vänster.

Höjd: 38,5 cm

Bredd: 29 cm

Bilderna levereras i kartongrulle med spårbar frakt. Fraktkostnaden inkluderar kostnaden för emballage.

För att se mera, besök mina andra annonser, jag samfraktar.

Carl Henrik Jensen-Carlén, född 15 juni 1888 i Lund. Svensk tecknare (karikatyrist), målare och reklamman. Känd under signaturen "C.C."
Jensen-Carlén växte upp i ett välbärgat lundahem. Han visade tidigt artistisk talang, inte minst som karikatyrtecknare. Efter studentexamen 1909 studerade han till arkitekt. Under 1910-talet var han ganska flitigt verksam som porträttmålare, men han övergick successivt allt mer till att teckna i svartvitt.
Några av Jensen-Carléns bästa karikatyrer och andra teckningar under denna tid tillkom inom ramen för den lundensiska studentvärlden. Han blev "snabbtecknare" på cabareter på Akademiska Föreningen och gav ut en berömd svit studentlivsskildringar (Drag ur studentens liv, 1917) samt ett album med karikatyrer av en stor del av universitets lärare (Ett halvt hundra universitetsgubbar, 1918). Som stamgäst på Grand Hotel betalde Carlén stundtals sina notor i form av originalkariaktyrer och ett stort antal sådana pryder ännu hotellets matsal och foajé. Han arbetade också för ett musikförlag i Malmö.
1920 deltog Jensen-Carlén i den svenska arkeologiska expeditionen till Asine som tecknare och kartograf och blev därvid god vän med kronprins Gustaf Adolf vars porträtt han målade.
Jensén-Carlén flyttade till Stockholm där han i ett kvarts sekel var verksam som reklamtecknare.
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×