RÖDA VINBÄR - Nordens Flora 1905 - Botanisk antik plansch - Buske Bär Botanik

9 visningar
 • Utropspris 49 kr
 • Slutar 16 jul 19:20 6 dagar 10 tim
 • Bud () 0 st
kr
 • Frakt
  PostNord frimärke 22 kr
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
Beskrivning

SVENSK ORIGINALPLANSCH UR NORDENS FLORA 1905

Motiv: RÖDA VINBÄR, Ribes rubrum

Röda vinbär kan avse såväl busken inom vinbärsläktet och familjen ripsväxter som frukterna (bären) på busken.?Busken kan bli 1 till 2 m hög. Grenarna saknar taggar och barken är gråbrun.?De klara, röda och friskt syrliga bären är ca 5 mm i diameter, och hänger i små klasar.?Bären är klara och röda. ?Bladen slår ut senare än hos krusbäret, men röda vinbär och krusbär blommar ungefär samtidigt, i maj–juni.?Bladen är 3–5-flikade, spetstandade, mörkgröna och matta på ovansidan, ljusare och mjukhåriga på undersidan. (Förväxlingsarten måbär har däremot blad som är mindre spetsiga.) De små gröngula blommorna sitter i klasar.Blommorna är plattare än krusbärets klocklika, mer som en liten djup tallrik. De är ganska små och enfärgat gulgröna eller rödaktiga i klasar.??
Detta är ett färglitografiskt tryck av botanikern Carl Axel Magnus Lindman (1856-1928) och den trycktes 1905.

Beskrivning och skick: Välbevarad botanisk plansch med växtmotiv. Det färglitografiska trycket är mycket vackert och färgerna är vackra. En del av trycken har bleknat med åren dock, medan de ibland nästan lyser i ljuset (du ser glansen i trycket på fotona).
Pappret är gulnat, särskilt på kanterna. Mer än vad kameran avslöjar. Pappret är slätt och ganska stadigt.
Autentiska "defekter" förekommer. Se gärna varje bild ingående. Små diskreta veck eller någon liten reva i ytterkant kan förekomma. Autentiska fläckar förekommer. Se varje bild. Skulle defekterna vara mycket i ögonfallande, anger vi i så fall detta i varje annons.

Storlek: Ca 24*15 cm

Varje plansch är numrerad med ett planschnummer längst upp till höger.
Växtens olika delar är uppnumrerade och under färgmotivet
står växtens namn på svenska och latin.
----VÄLKOMMEN TILL BOTANISKA PLANSCHER -
Ett grönt rum på nätet

BotaniskaPrints säljer ENBART ÄKTA ORIGINAL av gamla och antika planscher inom främst nordisk och europeisk Flora & Fauna.
Alltså hittar du INGA NYA KOPIOR hos oss.

NATURLIGTVIS SAMPACKAR VI och kommer göra allt vi kan för att hålla nere fraktkostnaden för dig!

Om emballage:
Vi använder nytt, men försöker även återanvända så mycket packmaterial vi kan. Detta av hänsyn både till miljön och plånboken.

Om frakt:
Planscher som är större än A4-storlek skickas i skyddande kartongrör.
Mindre planscher skickas i skyddande kuvert med kartongstöd.

Om betalning:
Vi emotser full likvid inom fem dagar från det att köpet har gjorts.
Skulle det uppstå några problem kring betalningen är vi inte omänskliga och det mesta kan lösas om man bara har en dialog.

Vi postar varan/varorna, så snart vi har sett betalningen. Räkna ändå med en leveranstid på ca 3-5 arbetsdagar, då vi bakom BotaniskaPrints har "vanliga jobb" också.

Om något skulle hända under transporten:
Vi är mycket angelägna om att planscherna ska komma fram till dig ”utan en skråma”. Skulle dock något hända med planschen/planscherna under transporten, ber vi er kontakta oss!
Vi skickar planscherna med PostNord (som inte alltid är så varsamma tyvärr), men BotaniskaPrints tar ändå ansvar hela vägen fram till din brevlåda.
SKULLE något alltså hända på vägen fram till dig, vill vi gärna ha en dialog, så att Du blir nöjd i slutänden.
Det är viktigt för oss - så tveka inte att höra av dig OM olyckan skulle vara framme!

Önskas spårbart/rekommenderat brev (REK), meddela oss i samband med er betalning.
I sådana fall står köparen för den extra fraktkostnaden.

Vid ett köp på över 1000 SEK, bjuder vi på den extra kostnad för REK.

Vi är en ny webbshop, men med flerårig kunskap inom försäljning och hantering av gamla och antika trycksaker. Alla planscher hanteras varsamt i processen med rena händer och i en djur- och rökfri lokal.

Notera: För att få kallas ”antik” måste ett objekt vara 100 år eller äldre. Vi har dock ändå valt att kalla dem som ”bara” är 98 år gamla för antika i titeln - just för att uppmärksamma den höga åldern.

I varje annons försöker vi beskriva varan så noggrant som möjligt och där finner du förstås även tryckår (eller åtminstone så exakt som möjligt) och beskrivning av skicket. Om du upplever att något inte stämmer överens med den givna beskrivningen, hoppas vi att du hör av dig till oss i första hand.

Om du har frågor eller funderingar, är du varmt välkommen att kontakta oss, så svarar vi så fort vi har möjlighet.

Hoppas du har en härlig dag - och att Du hittar något vackert som förgyller din tillvaro!

Botaniska Planscher
Botaniskaprints
————
Nordens Flora

Lindman avlade 1874 studentexamen vid Växjö högre allmänna läroverk och studerade därefter botanik och zoologi vid Uppsala universitet, där han blev filosofie kandidat 1878, docent 1884 och disputerade för filosofie doktorsgraden 1886.
Han blev lektor i naturaliehistoria och fysik vid Norra Latinläroverket i Stockholm 1887 och intendent och professor vid Naturhistoriska riksmuseets i Stockholm botaniska avdelning vid 1905.

Lindman utgav Bilder ur Nordens flora med första upplagan 1901-1905, baserat på de gamla kopparplåtarna till Johan Wilhelm Palmstruchs Svensk Botanik. Till andra upplagan (1917) gjorde Lindman själv 144 nya bilder. Svensk botanisk plansch.

Efter forskningsresor i Sydamerika utgav Lindman Vegetationen i Rio Grande do Sul (1900). Han utgav också en Lärobok i botanik (1904) och Svensk fanerogamflora (1918). Han upptäckte många tidigare upptäckta växtarter och var författare till en mängd vetenskapliga artiklar.