Auktionen är avslutad.

7 Antoninianer från år 253-270

295 besökare
 • Slutpris 317 kr
 • Slutade 27 jan 21:24 Avslutad
 • Bud () 43 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Micky mouse
 • Frakt
  PostNord (Fri frakt)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

7 Antoninianer från år 253-270 med olika frånsidesmotiv

Valerianus I, 253-260 e. Kr.

Gallienus, 253-268 e. Kr.

Salonina, 253-268 e. Kr.

Claudius II Gothicus, 268-270 e. Kr.

Vikt: 18,0 gr.

Valerianus ledde år 260 ett fälttåg mot perserna och deras härskare Shahpour I, men förlorade vid Edessa och blev tillfångatagen. Han tvingades agera levande stöd när Shahpour I steg upp på sin häst och skall sedan ha hållits fången under miserabla förhållanden.

Gallienus utnämndes till medkejsare år 253 av sin far Valerianus I. Mördad under belägringen av Milano i mars 268.

Salonina var Gallienus hustru. Mördad samtidigt som Gallienus under belägringen av Milano i mars 268.

Claudius II Gothicus blev romersk kejsare 268, när hans företrädare Gallienus mördats.

Antoninianer började präglas under Caracalla 214 e. Kr. och skulle motsvara 2 denarer i värde ( men de vägde inte dubbelt så mycket) Med tiden slutade denarer att tillverkas och silverinnehållet i antoninianerna sjönk.

Under slutet av Valerianus regeringstid blev de till bronsmynt med en silveryta. Storleken och vikten var lägre. I sällsynta fall är de så välbevarade att silverytan är kvar.

Fri frakt skickat som vanligt brev med posten, men jag ansvarar inte för brev som posten slarvat bort. Om köparen så önskar så kan leverans ske med Schenker till en kostnad av 50:-. Alltid fri frakt inom Sverige med Schenker om sammanlagd inköpssumma kommer upp i 1000:-

Se bild(er) som visar kvalitén på det du bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.

Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att Tradera skickat ”vinnarmailet”. Jag använder mig av Traderas automatiska mail. Betalning görs med swish eller till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.

Lycka till med budgivningen !