Jan Saudek "She Was Once A True love Of Mine" Signerat Handkolorerat Foto

36 besökare

16 000 kr

 • Frakt
  Mer info
 • Slutar
  15 september 12:59
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Paypal
  • Plusgiro/Bankgiro
  • Kontant
 • Om säljaren

Beskrivning

Till försäljning: ett handkolorerat Silver-Gelatin foto från 1988 betitlat "She Was Once A True Love Of Mine",titeln används om flera bilder i en serie från 1973-1983 ,alternativ namning kan förekomma,Saudek har ett eget unikt sätt att datera,sålunda står det 1888 på bilden,anteckning på baksidan anger neg. till år 1978, 30x40 cm.Signerat nedre högra hörnet.På den nedre ramen finns handskriven information om fotot,blyertsnotering på baksida ang. negativ..
Troligen unikat doch finns möjligen en eller ett par kopior gjorda genom åren,enligt fotografens son är det en viss oordning i arkivet därav en grad av osäkerhet. angående antalet.
Modellen Marketa följdes av Saudek under en lång följd av år där han dokumenterade hennes liv.

Jag skickar väl emballerat 3 dagar efter erhållen betalning,portot inkluderar registrerad post,emballage och försäkring.
Har ni några frågor kan ni maila mig.

Om Fotografen
Jan Saudek
Född -35 är han den mest berömde Tjeckiske fotografen,hans verk finns representerade i snart sagt alla betydande samlingar världen över,han är dekorerad av det Tjeckiska parlamentet.
Som självlärd fotograf verkade han först som ett slags gisslan i ett kommunistiskt system som inte såg med blida ögon på konstnärer som självständigt utforskade och uttryckte sin konst.
Hans bilder är en slags grotesk mystifierande exotism och inriktar sig mer på att utforska drömmar än att vara realistiska.
Han drivs av en passion att utforska det unikt mänskliga i den mänskliga naturen och ryggar inte för något.Han skildrar människan,att vara kvinna,vara man,vara älskare,vara barn och tonåring.
Han återkommer till samma modeller under olika skeenden i deras liv –skildrar födelse och död och livets egen färd.
Han visar upp antitetiska bilder kärlek-hat,skönhet fulhet,ung-gammal allt med en animalisk aggression.
Han visar upp de olika objektets yttre persona innan han i nästa bild klär av dem både bokstavligt och bildligt. Hans bilder innehåller allt man kan begära av ett foto som också är konst i sin egen rätt,yta-djup,en stark attraktion och närvaro som ändå inbjuder till reflektion över både objekten såväl som deras situation och plats i tillvaron.