Beskrivning

Litografi av S-E Johansson - Nr 247/260 - 68,5x60 cm

Sven Erik Johansson, även känd som S-E Johansson, var en banbrytande konstnär vars verk präglades av en unik surrealistisk vision. Denna litografi, numrerad som Nr 247/260 och med en generös storlek på 68,5x60 cm, är en portal till Johanssons fängslande konstvärld.

Uppväxt i Borås, fann Sven Erik Johansson sin konstnärliga ådra under sina tidiga år som skogsvaktare i Norrland under krigstiderna. Hans talang uppmärksammades och han fortsatte sin konstnärliga resa genom Slöjdföreningens skola i Göteborg och Valands konstskola, där han studerade under Nils Wedel och Endre Nemes.

I denna litografi kommer Johanssons unika surrealistiska estetik till liv. Han föredrog att undvika konstnärliga kategoriseringar och skapade istället en värld av fri och intuitiv konst. Hans verk präglas av symbolik och det undermedvetnas kreativa kraft. Fågelfigurer, äggformer och andra fantasiformer återkommer i hans måleri och skapar en förunderlig berättelse.

Denna litografi är en fönsteröppning till Sven Erik Johanssons magiska värld av surrealistisk konst. Med influenser från konstnärer som Jan van Eyck, Pieter Bruegel och Hieronymus Bosch, erbjuder den betraktaren en resa in i en drömlik och tankeväckande dimension. Ett konstverk som Nr 247/260 i din samling kommer att vara en påminnelse om en konstnär vars verk fortsätter att inspirera och fascinera.

Objektnr 607 511 531

Visningar 333

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Litografi av S-E Johansson. nr 247/260. 68,5x60 cm

Pris

2 400 kr