Auktionen är avslutad.

En heldag på CERN!

4 099 besökare
 • Slutpris 50 500 kr
 • Slutade 16 dec 20:32 Avslutad
 • Bud () 79 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: KaiaH
 • Frakt
  • Annat fraktsätt (Fri frakt)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
 • Om säljaren
  Musikhjälpen

  Den här säljaren säljer till förmån för Musikhjälpen

  Se alla auktioner

Beskrivning

Spendera en heldag på världens största partikelfysiklabb!
Är du en sucker för naturens mikroskopiska mysterier och frågor om universums uppkomst och utveckling? Vill du veta mer om hur forskningen kring dessa frågor går till idag? Nu har du chansen att få en guidad tur av de experimentella anläggningarna på världens största partikelfysiklabb CERN utanför Genève i Schweiz. Era svenska guider för dagen har alla forskat på CERN i många år, bland annat med experimenten som upptäckte Higgs-partikeln 2012.

Vi kan kika på såväl kontrollrum för dagens experiment som rester av gamla experiment och acceleratorer, prata om metoder för att analysera våra enorma datamängder och filosofera om kvantmekanik, relativitetsteori, mörk materia och hur fantastiskt det är att vårt universum ser ut som det gör och att vi har förmånen att leva här nu och få studera det. CERN ligger vid den absoluta framkanten på många områden inom IT och vi kommer att besöka den historiska platsen där the World Wide Web uppfanns i slutet på 80-talet. CERN erbjuder guidade turer för allmänheten men det är ofta flera månaders väntetid och på dessa besök visas bara ett slumpmässigt utvalt experiment under ca 1.5 h. Om ni vinner denna auktion får ni som våra besökare full access till hela området under en hel dag med entusiastiska experter vid er sida, möjlighet att se anläggningar som annars inte är tillgängliga och chansen att träffa flera av våra kollegor.

Vanligtvis krockas protoner dygnet runt i nära ljusets hastighet i den 27 kilometer långa acceleratorn Large Hadron Collider som ligger 100 m under jord, men under 2019 kommer anläggningen att ligga nere pga uppgraderingsarbete vilket är bra för er då vi har möjlighet att visa mycket mer! Om du/ni kan komma i mars eller senare under året finns det väldigt goda chanser att få kunna åka ner i underjorden och titta på bland annat den 45 m långa, 22 m höga ATLAS-detektorn, och även det rivaliserande 12000 ton tunga CMS-experimentet! Andra faciliteter som kan besökas är CERN:s antimateriafabrik, kontrollrummet för världens kraftfullaste partikelaccelerator, utställningar som förklarar utvecklingen mot framtida experiment, och CERN:s enorma IT-center.

Varma MH-hälsningar från era vänner på CERN!

Christian Ohm, KTH & ATLAS-experimentet

Louise Skinnari, Cornell University & CMS-experimentet

Rickard Ström, CERN & den framtida CLIC-acceleratorn

Leonora Vesterbacka, ETH Zürich & CMS-experimentet

Villkor:

- Vinsten gäller för en grupp på 1-6 personer
- Datum bestäms i samråd med vinnaren (någon gång under 2019)
- Vinnaren står för egen resa och logi (eventuellt är rabatterat boende på CERN-området möjligt)
- På grund av säkerhetsbestämmelser får personer som är under 16 år, har pacemaker eller är gravida inte åka ner i underjorden och titta på t ex ATLAS- och/eller CMS-detektorerna. Majoriteten av anläggningarna är dock tillgängliga för alla.

Alla har rätt att funka olika

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen, där en undangömd humanitär katastrof uppmärksammas. Människor med funktionsnedsättning är bland världens mest marginaliserade grupper och enligt uppskattningar går så många som 9 av 10 barn med funktionsnedsättning inte i skolan. Genom Musikhjälpen kan projekt stödjas som jobbar för inkluderande skola och vård och ökad kunskap i samhället. Tack för att du lägger bud på Musikhjälpens auktioner.

Efter avslutad auktion
Du med det vinnande budet får efter avslutad auktion ett vinnarmail där du med swish, kort eller Paypal kan betala in vinstbeloppet till Radiohjälpen. Du kan även gå in på dina vunna auktioner på Tradera och betala där. Betalning ska ske inom 5 dagar efter avslutad auktion. Har du frågor om betalning, eller vill betala in ett större belopp, så ber vi dig maila auktion.musikhjalpen@sverigesradio.se.
När betalning inkommit så kontaktar Musikhjälpen dig med en bekräftelse så kontrollera att dina kontaktuppgifter på Tradera är uppdaterade. Om vinsten är en upplevelse så skickas dina kontaktuppgifter till givaren av auktionen. Om vinsten är ett föremål så skickas det till din adress. Observera att Musikhjälpens upplevelseauktioner ej får säljas vidare.
I enlighet med dataskyddsförordningen lagrar Radiohjälpen personuppgifterna till den som vinner auktionen under tre år. Lagringen har ett administrativt syfte och möjliggör service till vinnaren.