Beskrivning

Spår av ett försvar – skånskt försvar under två världskrig och ett kallt krig, av Leif Högberg

Boken SPÅR AV ETT FÖRSVAR tar dig med ut i ett spännande och till stora delar okänt landskap. Överallt omkring oss finns spåren. Ofta bortglömda eller negligerade av omgivningen. Under 100 år som Skåne haft ett ”modernt” försvar hann dåtidens Krigsmakt, nutidens Försvarsmakt, sätta många avtryck i landskapet. Boken ger dig också en bild av den planering som låg bakom det skånska försvaret. Speciellt fokuseras på krigsplaneringen och krigsförbanden under det Kalla Kriget. Här kan du både läsa, och se, hur Skåne skulle försvars mot en befarad sovjetisk invasion. Ett unikt kartmaterial och tidigare hemligstämplade handlingar från Krigsarkivet ligger till grund för mycket av materialet.

Att i en enda bok berätta om allt spännande och märkligt som skedde i Sverige under två världskrig plus kalla kriget låter som ett näst intill omöjligt projekt, särskilt om man vill berätta även den hemliga historien – om det som hittills har varit hemligstämplat. Men Leif Högberg har löst detta genom att fokusera på en svensk region, den som förberedde sig på angrepp både från Tyskland och från Sovjetunionen: Skåne.

Överallt i vårt landskap finns de - Spåren. Allt från stora kasernområden, övningsfält, byggnader, ståtliga minnesmärken och militärmuseerna. Men här finns också de oansenliga spåren. En notering på väggen i ett gammalt mobiliseringsförråd, ett nästan okänt minnesmärke eller ett litet kabelskåp i en skolkällare. Spåren är många. Tyvärr är kunskaperna om dem försvinnande.

”Tänk om boken på något sätt hade kunnat skickas med en tidsmaskin tillbaka till 1980-talet, vilken guldgruva för alla spioner Spår av ett försvar då skulle ha varit!”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 215/215 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1340 gram
Sidantal 400
Författare Leif Högberg
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB) i samarbete med Fort & Bunker
Utgivningsår 2011 (andra upplagan)
Språk svenska
ISBN 91-85789-97-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 624291301

Visningar 142

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 28 feb 18:49

Spår av ett försvar – skånskt försvar under två världskrig och ett kallt krig

Såld för

|0 Bud

210 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 780 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?