Beskrivning

I Tredje Riket fanns samlarkort i cigarettpaketen. Varje bild ingick i en längre serie och meningen var att man skulle få ihop en hel serie. Album där bilderna sattes in kunde köpas. Sådana album är idag attraktiva samlarobjekt, särskilt om de är kompletta med alla bilder.

Detta är bild nr 178 (av 252) i en serie som heter "Die Nachkriegszeit", alltså "Efterkrigstiden". Då bilderna är producerade på 30-talet menas förstås tiden efter första världskriget.

Denna samlarserie var inriktad på att i propagandistiskt syfte visa hur mycket bättre levnadsförhållandena för tyskarna i alla avseenden blev efter Hitlers maktövertagande.

Bildtexten lyder översatt till svenska "November 1931 - Den militära skolningen av den italienska ungdomen". Vidare står det "Bilden visar en fascistisk trupp under exercis".

På baksidan finns dessutom en utförligare redogörelse för det aktuella händelsförloppet ur de nya makthavarnas perspektiv.

Bilderna i denna serie är små, 62 x 52 mm för att få plats i cigarettpaketen. Bilden är i fint skick och har aldrig varit inklistrad.

Objektsnr 627049923

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 09:28

Tredje Riket - Samlarkort - "Die Nachkriegzeit"

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

Rienzi

Älvsjö, Sverige

5.0

Rienzi

Verifierad

Toppsäljare

1 566 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?