Beskrivning

I Tredje Riket fanns samlarkort i cigarettpaketen. Varje bild ingick i en längre serie och meningen var att man skulle få ihop en hel serie. Album där bilderna sattes in kunde köpas. Sådana album är idag attraktiva samlarobjekt, särskilt om de är kompletta med alla bilder.

Detta är bild nr 181 (av 252) i en serie som heter "Die Nachkriegszeit", alltså "Efterkrigstiden". Då bilderna är producerade på 30-talet menas förstås tiden efter första världskriget.

Denna samlarserie var inriktad på att i propagandistiskt syfte visa hur mycket bättre levnadsförhållandena för tyskarna i alla avseenden blev efter Hitlers maktövertagande.

Bildtexten lyder översatt till svenska "Januari 1932 - Tillkännagivande av den 2:a (ryska) femårsplanen på Moskvas gator".

På baksidan finns dessutom en utförligare redogörelse för det aktuella händelsförloppet ur de nya makthavarnas perspektiv.

Bilderna i denna serie är små, 62 x 52 mm för att få plats i cigarettpaketen. Bilden är i fint skick och har aldrig varit inklistrad.

Objektsnr 607829154

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 23 sep 09:34

Tredje Riket - Samlarkort - "Die Nachkriegzeit"

Slutpris

|

15 kr

Auktionen är avslutad

Roberto_3 vann auktionen

Rienzi

Älvsjö, Sverige

5.0

Rienzi

Verifierad

Toppsäljare

1 485 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?