Beskrivning

I Tredje Riket fanns samlarkort i cigarettpaketen. Varje bild ingick i en längre serie och meningen var att man skulle få ihop en hel serie. Album där bilderna sattes in kunde köpas. Sådana album är idag attraktiva samlarobjekt, särskilt om de är kompletta med alla bilder.

Detta är bild nr 114 (av 252) i en serie som heter "Die Nachkriegszeit", alltså "Efterkrigstiden". Då bilderna är producerade på 30-talet menas förstås tiden efter första världskriget.

Denna samlarserie var inriktad på att i propagandistiskt syfte visa hur mycket bättre levnadsförhållandena för tyskarna i alla avseenden blev efter Hitlers maktövertagande.

Bildtexten lyder översatt till svenska "Juni 1927 - Den första atlantflygningen Amerika-Tyskland". Vidare står det "Bilden visar den modige piloten framför sitt flygplan".

Bilden föreställer Clarence Chamberlin (1893-1976) som var först att flyga över Atlanten och landa i Tyskland. Den mer berömde Charles Lindbergh var före honom men landade i Frankrike.

På baksidan finns dessutom en utförligare redogörelse för det aktuella händelsförloppet ur de nya makthavarnas perspektiv.

Bilderna i denna serie är små, 62 x 52 mm för att få plats i cigarettpaketen. Bilden är i bra skick förutom att det finns ett synligt veck i nederkanten.

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?