Beskrivning

I Tredje Riket fanns samlarkort i cigarettpaketen. Varje bild ingick i en längre serie och meningen var att man skulle få ihop en hel serie. Album där bilderna sattes in kunde köpas. Sådana album är idag attraktiva samlarobjekt, särskilt om de är kompletta med alla bilder.

Detta är bild nr 180 (av 252) i en serie som heter "Die Nachkriegszeit", alltså "Efterkrigstiden". Då bilderna är producerade på 30-talet menas förstås tiden efter första världskriget.

Denna samlarserie var inriktad på att i propagandistiskt syfte visa hur mycket bättre levnadsförhållandena för tyskarna i alla avseenden blev efter Hitlers maktövertagande.

Bildtexten lyder översatt till svenska "December 1931 - Munkarna från S:t Bernhard flyttar till Tibet". Vidare står det "Bilden visar en utvandrande munk med den berömda sankt bernhardshunden".

På baksidan finns dessutom en utförligare redogörelse för det aktuella händelsförloppet ur de nya makthavarnas perspektiv.

Bilderna i denna serie är små, 62 x 52 mm för att få plats i cigarettpaketen. Bilden är i fint skick och har aldrig varit inklistrad.

Objektsnr 616004761

Visningar 14

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 13 dec 09:28

Tredje Riket - Samlarkort - "Die Nachkriegzeit"

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Slutar om

Rienzi

Älvsjö, Sverige

5.0

Rienzi

Verifierad

Toppsäljare

1 485 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?