Beskrivning

I Danmark bjuds denna halvkarta ut för 115kr, i England 70, i USA hälften av den, 3x3 märken, för 69kr. I Tyskland och Sverige kan jag inte se att den finns att kopa..
MED PZB-logga. Halvformatet = 16x25cm. Ocirkulerad.
OBS! Detta är pzb:s SKÖRASTE KARTA. Jag har aldrig sett en karta säljas med varje kratta hel. Fotot togs av 4 kartor, som legat hopklämda efter fabrikens stansning och prägling, för över 50 år sedan. När jag skulle ta isär dem, hamnade några kratt-skaft och -huvuden på fel karta, trots att jag nog ägnade 10 minuter åt vardera. Några stegar brast också. Du måste alltså räkna med
att ett kratt-huvud och någon skaftbit kan saknas. Kartan är helt fantastisk ändå! Att hitta ett perfekt ex av detta ark är närmast omöjligt.
Paul Zoecke, PZB, sålde ut sitt bokmärkeslager cirka 1986. Bara 2 kartor omtrycktes på 1980-talet, så det mesta som cirkulerar är tryckt på 1970-talet. PZB var den sista kvalitetsfabriken för bokmärken i Världen, med djup prägling och noggrann stansning. Sedlar och frimärken kan förfalskas, men inte bokmärken. PZB hade alla tryck-, stans- och präglingsplåtar och maskiner från 1800-talet, på plats = ingen grundkostnad. Men arbetskostnaden blev olönsamt hög, när man försökte priskonkurrera med engelska ''MLP:s slarviga, som vände sej till barn, istället för till vuxna med lyx-önskningar.

Billigare samfrakt vid köp samma dygn, eller om du begär uppskov några dagar, för att du tänker bjuda på något annat vi lagt ut. Klicka här invid på "Folkbilder", ovanför stjärnorna, för att se övriga objekt.
Betala helst med Swish!

Objektnr 480 806 341

Visningar 547

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

PZB 1271 ½. Lantysslor. GAMMAL LITEN karta bokmärken. 1970-tal. 17x24cm

Pris

45 kr

Folkbilder

Saltsjöbaden, Sverige

5.0

Folkbilder

Verifierad

Toppsäljare

1 041 omdömen

Läs omdömen