Safe-Guard Checkwriter, Model F, mycket ovanlig checkskrivare från 1918

22 besökare
kr
 • Frakt
  • Schenker (120 kr)
  • Avhämtning: Falun
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Kort/PayPal
 • Om säljaren

Beskrivning

Läs hela annonsen innan du bjuder. Jag accepterar endast seriösa köpare.

Har du några frågor, eller skulle vilja se fler bilder, är du varmt välkommen att mejla i god tid innan avslutad auktion.

Beskrivning
Som rubriken avslöjar så är detta en så kallad checkskrivare av märket Safe-Guard Check Writer, modell F. Enligt serienumret är denna tillverkad någon gång under 1918. Vilket man också kan se på de runda gummifötterna under maskinen, för även utan serienummer kan fötterna avslöja när maskinen är tillverkad. Runda fötter innebär att checkskrivaren i fråga är gjord någon gång mellan 1918-1921. Om maskinen istället har avlånga fötter betyder det att den är gjord någon gång mellan 1921-1928.

Checkskrivare användes oftast i banker för att minska risken för förfalskningar, och när Safe-Guard Check Writers började säljas 1917 ansågs de vara ett stort steg framåt för checkskrivare och blev därför en omedelbar framgång. Under 1920-talet såldes dessa för 55 USD, vilket i dagens värde borde vara nära nog 700 USD, så de var definitivt mycket dyra maskiner.

Företaget i fråga tillverkade checkskrivare av mycket hög klass, vilket är förklaringen till att dessa fortfarande fungerar i de fall de inte angripits av rost.

Denna checkskrivare är i ett mycket fint skick, särskilt med tanke på att den snart är 100 år gammal, men som du kan se har färgen skavts bort här och där. Det finns fortfarande bläck kvar, men om du har tänkt använda den bör du byta bläck. Det viktiga då är att inte använda vattenbaserat bläck, för det kommer till slut att förstöra maskinen. Istället måste du försöka hitta oljebaserat bläck, vilket man troligtvis använde då det begav sig. Relativt lite är känt om dessa checkskrivare, så helt säker är jag inte.

Betalningsinformation
Betalning sker senast tre dagar efter vunnen auktion. All nödvändig information finns i vinnarmejlet. Ingen ångerrätt.

Leverans
Jag skickar med Schenker. Observera att jag enbart skickar inom Sverige. Varan skickas så snart jag ser att pengarna har kommit in. Avhämtning går självklart också bra.

Lycka till!
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×