Auktionen är avslutad.

Du kanske gillar någon av dessa?

  1. 65 kr 65 kr 1 bud
  2. +65 kr frakt
  1. 99 kr 99 kr
  2. +15 kr frakt
  1. 350 kr 350 kr 0 bud
  2. +59 kr frakt
  1. 350 kr 350 kr
  2. +42 kr frakt

Lokskylt ångvagn OFWJ 1

104 besökare

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
  • Kontant
 • Om säljaren

Beskrivning

Loknummerskylt från Ångvagnen OFWJ 1. Ångvagnens korg överlevde i trakterna av Eskilstuna. på 1960-talet hade den skyltarna kvar, på 1970-talet var de borta.
Allt pekar på att detta är en av skyltarna som satt på ångvagnen och att den togs ned av skyltens tidigare ägare på 1960-1970-talet. Det är dock inget jag kan verifiera och skylten var i det skick den är nu när jag köpte den, dvs blästrad från båda sidor, dock var den då också målad, se de två sista bilderna.

Jag har frågat runt för att utröna om det finns kända kopior av denna skylt eller en anledning om varför någon skulle ha gjort kopior, men svaren jag fick är att allt tyder på att skylten är original. Det syns också att den inte är maskinellt bearbetad efter gjutningen (bandslipade kanter eller baksida) vilket kan tyda på en mycket gammal gjutning. På skyltar gjutna i modern tid ser man ofta maskinell bearbetning.

Jag kan dock inte garantera att skylten är original från ångvagnens driftstid utan det ovan är det jag känner till om den. Köparen får göra egna undersökningar. Skylten kan skickas tillbaka inom en månad mot att köparen står för frakten (åt båda håll). Skylten får lämnas tillbaka oberoende av anledning. Men självklart är jag mycket intresserad av att ta del av resultat av undersökningar, jag har själv lagt en del möda på att komma fram till vad detta är. TGOJ och dess föregångare är dock inga banor som jag har någon särskild relation till.

Mejla för info om proveniens mm

Mått 44,5x25,0x1,0

Vikt ca 4,2 kg

Frakt tillkommer, betalas av köparen. (Schenker + emballage).

Betalning med Swish eller till konto i Skandiabanken.

Titta gärna på mina övriga auktioner, där finns fler tekniska och teknikhistoriska prylar.

Annons
GÅ TILL TRADERA >
×