Beskrivning

ADAM JABLONSKI, Signerad, stor Konstglas fat , Polen 1900-talets.
Etikettmärke
Höjd 10,5 cm, Längd 40,5 cm , Bredd 31 cm.

Mycket fint skick . se bilder för egen bedömning.
Titta gärna på mina andra auktioner .
Jag SAMPACKAR vid fler köp och kommer ny frakt pris enligt vikten !OBS- ( är du inte nöjd !!!!!!!!! ingen fara ) köparen har 7 dagar ångerrätt . Ångerfristen börjar löpa dagen efter du tagit emot varan.
varan återsänts i ett säljbart skick.
Djur och rökfritt hem.
Normalt skickar jag varor inom 3 arbetsdagar efter betalning.
Lycka till
Adam Jablonski
Adam Jablonski föddes i Wilczkowice, Polen den 29 april 1936.

Han är konstglaskonstnär och certifierad glasteknolog med diplom i glasteknik som har arbetat med glas sedan 1952.

Adam Jablonski har förtjänat ett världsomspännande rykte för både unikt glaskonstnärskap och som en framstående kristallglasproduktionsingenjör med många patent på sitt namn.

År 2000, i ett av de sista Adam Jablonski-patenten som godkänts av det polska patentverket, kombinerar uppfinnaren två diametralt motsatta medier till en konstnärlig process: glas och metall.

Den innovativa tekniken, utvecklad av Adam Jablonski personligen, introducerar känsliga metalltrådar i flytande smält kristallglas. På det sättet skapas inte bara en ny form utan också okänd, magisk glas- och metallstruktur.

Glasvaror bildas alltså genom att applicera på varandra följande lager med metalltrådar, vilket inte bara stärker glasstrukturen utan livar upp ytan som ger fantastiska ljusreflektioner som inte syns i andra glasprodukter.
Hans glasstudio i Wolka Kowsowska, Polen producerar munblåsta konstglasvaser, skulpturer, glasprydnader, skålar och pappersvikter i 24 % blykristall och varje bit är handetsad av Jablonski själv.

Adam Jablonski byggde en ugn för glastillverkning enligt en design han själv tagit fram och har utbildat många nya glasmakare i dess användning.

Studion har hjälpt till att tillfredsställa den världsomspännande efterfrågan på konstglasprodukter i ett ymnighetshorn av färger, genom att använda en mängd olika tekniker för att skapa alla tänkbara färger som krävdes.

Om det inte fanns en teknik som redan var uppfunnen så skulle Adam Jablonski vanligtvis hitta sitt eget sätt att skapa den, och när han hade fulländat sitt hantverk kunde han göra vilken komposition som helst i vilken färg eller kombination av färger som helst.

Jablonski ställer höga krav och höga krav på sina produkter och sägs bara få tillfredsställelse av sitt arbete när det är alltför svårt att producera eller mycket innovativt.

Originalglasbitar signerade av Adam Jablonski är fortfarande mycket populära över hela världen och det finns fortfarande ett fåtal butiker som har nytt lager av hans verk.

Under sin storhetstid exporterade Jablonski-studion glasvaror till 18 länder över hela världen, inklusive länder med väletablerad egen glastillverkningsindustri, som Skandinavien, Italien, USA, Frankrike, Kanada och Kina.

Den höga kvaliteten på hans glaskonstnärskap gjorde att Adam Jablonski blev inbjuden till alla de mest prestigefyllda glasutställningarna runt om i världen och vann många priser.

Han har vunnit 12 guldmedaljpriser på både nationella och internationella utställningar och det förnämliga gyllene tjänstekorset som han personligen överlämnades av Polens president.

Av alla utmärkelser han fått genom åren var den han är mest stolt över en inbjudan till det världsberömda Corning Glass Museum i Amerika, som också köpte en stor samling av hans glaskompositioner.

Jablonski är den enda före detta östblockskonstnären vars kompositioner finns i denna internationellt kända samling av unikt konstglas.

Hans glaskompositioner kan också hittas i glassamlingar av rika människor över hela världen, och Polens president presenterade ofta besökande dignitärer med Jablonski Glass som exempel på höjdpunkten av polsk konst.

Premiärministrar, presidenter och kungar, från Sverige och Spanien till Frankrike, Amerika och Ryssland har presenterats för fina glasmästerverk och hans verk kan hittas i de finaste gallerierna och personliga samlingarna över hela världen.

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?