Beskrivning

Passar alla de klassiska mellanhjulsmodellerna: B52, B55, L70, L75, L78.

Gummibussningen i änden på den arm som mellanhjulet sitter på är ett klassiskt sorgebarn för Lencoägare. Den har till uppgift att samtidigt dämpa vibrationer i armen, och att ge den fjädring som krävs för att mellanhjulet ska haka på rätt sätt mellan motoraxel och skivtallrk när spelaren startas. Gummit i originaldelarna har ofta både hårdnat av ålder och deformerats av den sneda belastningen från armens tyngd.

Listan på typiska symptom på en dålig bussning är ganska lång. Om din Lenco inte har några av problemen nedan behöver du troligen inte inte göra någonting åt bussningen:

1: Mellanhjulsarmen sitter inte spänstigt fjädrande vågrätt om man kopplar loss spännfjädern vid mellanhjulet med spelaren påslagen.

2: Mellanhjulsarmen hänger nedåt på höger sida.

3: Startsvårigheter på grund av att mellanhjulet inte når rätt läge mellan axel och tallrik.

4: Spelaren går med olika hastighet efter start, beroende på att mellanhjulet inte konsekvent greppar i rätt läge mot axeln.

Den del jag säljer har samma dimensioner som originalet, men är tillverkad i ett styvt silikongummi, i en droppform som ger en stabilare infästning mot öglan i armen än originalets. Delen är utvecklad i samråd på en diskussionstråd på Lencoheaven, och testad av medlemmar där med goda resultat. På grund av de material och metoder jag arbetar med har bussningen en plan yta på ena sidan, som mest av kosmetiska skäl ska placeras nedåt.

Tidigare har standardlösningen varit att lossa på gummibussningen och vrida den ett halvt varv, vilket kunnat ge rätt position för armen, men inte löst felet med det uttorkade gummit. Det finns även en holländsk tillverkare som säljer en bra kombination av en ny gummibussning och den mässingsbussning som sitter inuti bussningen, vilket kan vara lite överambitiöst för den som redan har en frisk mässingsbussning.

Det finns två olika modeller av mässingsbussningen inuti gummidelen. Den bättre modellen är sammanpressad av två svarvade mässingsdelar, och kan tas isär med möda och rätt verktyg. Den andra sorten är hopnitad, och kan inte öppnas utan skador. Ibland är den enklare typen missformad vid tillverkningen, så att den utstansade delen blivit sned. Om man har en sådan skadad del kan det vara befogat att byta ut hela paketet istället för att bara byta ut gummibussningen.

Hur bussningen byts ut finns beskrivet på https://www.collegit.se/lenco_Idler_arm_grommet_mounting-en.htm

---

Brief in English for international buyers:

Please note that the shipping fee for trackable shipping outside Sweden automatically offered by Tradera often can be much higher than necessary. This is due to them somehow charging for a much heavier parcel than what I have selected.

If you think this applies to what you see here, please contact me. If I can find a cheaper postage directly from Postnord, it can be arranged by a payment through Paypal instead of Tradera.

Lenco idler arm grommets for all the classic idler models: B52, B55, L70, L75, L78.

Hand cast replacement parts in silicone rubber for the rubber grommet holding the idler arm. Drop shaped, filling out the corner of the arm loop for increased stability. Developed with input from members of the Lenco Heaven community.

Mounting instructions here: https://www.collegit.se/lenco_Idler_arm_grommet_mounting-en.htm

Objektnr 636 415 503

Visningar 129

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 10 jul 21:02

Till Lenco: silikonbussning till mellanhjulsarmen

Såld för

60 kr
Annonsen är avslutad

to00si

Gustavsberg, Sverige

5.0

to00si

Verifierad

Toppsäljare

499 omdömen