Beskrivning

På polisstationen huserar konstaplarna Kling och Klang. De har också två bovar i förvar, Dunder-Karlsson och Blom. Pryselius gör ett besök på stationen och vill att Kling och Klang ska se till att Pippi omhändertas. Hon berättar också att Pippi har en kista med guldpengar, en uppgift som de två bovarna snappar upp.

Annika och Tommy går som vanligt till skolan. Där dyker Pippi oväntat upp och får lära sig multiplikationstabellen, eller "pluttifikationstabellen" som hon kallar den.

En cirkus kommer till stan. Pippi bli inbjuden till ett kafferep hos Annikas och Tommys föräldrar, paret Settergren. Där finns också konstaplarnas fruar och Pryselius. Men Pippi gör totalt bort sig och blir utkörd av fru Settergren.

Bovarna rymmer och gör ett besök hos Pippi. De skräms dock av herr Nilsson som för oväsen på övervåningen. Poliserna kommer till Villa Villekulla. Men de glömmer bort sitt uppdrag i och med att Pippi sätter dem i arbete.

Blom och Dunder-Karlsson kommer tillbaka på natten för att stjäla Pippis guldpengar. De utsätts i stället för att dansa schottis med Pippi. Nästa dag kommer Pryselius men hon råkar ut för den spunkfälla som Pippi gillrat.

Pryselius engagerar bovarna till att enlevera Pippi som gått på cirkus med Annika och Tommy. Bovarna klär ut sig till clowner. Barnen får se lindansaren Elvira och sedan är det starke Alfreds tur att visa upp sina färdigheter. Pippi lyfter dock både Arvid och hans vikter samtidigt när cirkusdirektören utmanar publiken.

Blom och Dunder-Karlsson misslyckas i sitt uppdrag. Pippi, Annika och Tommy ger sig av på hästen, förföljda av Pryselius på cykel och bovarna i en cirkusbil. Väl framme i Villa Villekulla dyker pappa Efraim upp. Pippi beslutar sig för att inte följa med pappa på nästa seglats utan föredrar att stanna hos sina nyfunna vänner.

SE BILD

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?