Beskrivning

Begagnat
Säljer DVD-film , en klassiker från Astrid Lindgrens penna.
1980 - Madicken på Junibacken (DVD)

I begagnat skick. Plasten på fodralet har gått sönder på hörnets framsida och baksida. Se bild 1 och 2.

Madicken på Junibacken är en svensk familjefilm från 1980 i regi av Göran Graffman. Den baserar sig på Astrid Lindgrens böcker om Madicken. I huvudrollerna ses Jonna Liljendahl, Liv Alsterlund, Monica Nordquist, Björn Granath och Lis Nilheim.

Vinnarmejlet skickas ut av Tradera efter avslutad auktion. Vinnaren betalar frakten. Vinnarbudet ska betalas senast tre dagar efter avslutad auktion alternativt vid annan överenskommelse. Samfraktar gärna, så ta gärna en titt på vad jag har för auktioner på Tradera. Frakten är 49 kr, vid köp av fler filmer, upptill fyra är kostnaden densamma. Jag väljer lite högre frakt, men det är lite av en försäkring i och med spårningsnumret. Vid överenskommelse kan varan hämtas eller skickas med billigare frakt (obs, ej spårbart isf).

Om filmen: Rikemansflickan Margareta "Madicken" Engström bor på gården Junibacken i en liten stad i Mellansverige tillsammans med sin mamma Kajsa, tidningsredaktör pappa Jonas, lillasyster Lisabet och tjänsteflickan Alva. Året är 1916 och således mitt i första världskriget.

På mamma Kajsas födelsedag har familjen Engström picknick, där det plötsligt dyker upp en flock tjurar som jagar dem och familjen tvingas klättra upp i träd för att ta skydd.

I Junibackens grannhus "Lugnet" bor den fattiga familjen Nilsson som innefattar den arbetslöse och alkoholiserade farbror E.P., tant Emma samt tonårspojken Abbe – den sistnämnda tycker Madicken mycket om. Abbe berättar för Madicken att han är synsk och de bestämmer att de ska ses i brygghuset en natt för att få reda på om Madicken också är synsk, där Abbe påstår att hans gammelfarfar Greve Kråk spökar och vaktar en nergrävd skatt.

Madicken börjar påstå att det kommit en ny pojke till hennes skolklass vid namn Rikard som lär ut olämpliga visor, äter suddgummin och använder Madickens galoscher som båtar – när det i själva verket är en blå lögn för att bortförklara att hon själv utfört förseelserna.

En dag pillar Lisabet in en ärta i näsan så ordentligt att den inte går att få ut igen så det blir att promenera till doktor Berglund. På vägen stöter Madicken och Lisabet på Madickens skolkamrat Mia, som Madicken ser som skolans bråkstake och således sitt hatobjekt. Slagsmål utbryter och därefter är det Madicken som behöver uppsöka doktor Berglund med sin blödande näsa.

En annan dag kommer Madicken hemrusande från skolan av glädjen att hennes skolklass ska på utflykt om två dagar, men hon hinner innan dess bli sängliggande på grund av hjärnskakning.

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?