Skärmfri - lampan som säger till när du har surfat klart!

117 besökare
  • Utropspris 5 000 kr
  • Slutar 31 okt 07:55 7 dagar
  • Bud 0 st
kr

Beskrivning

Allt fler studier visar att vi mår sämre av att ständigt vara uppkopplade framför en skärm och att gränsen för så kallad “slösurf”, till exempel tid på sociala medier, går vid ca 20-30 minuter per dag. Därför finns Skärmfri – lampan som säger till när du har surfat klart. När du kopplar Skärmfri till ditt WiFi känner den av hur mycket tid familjen lägger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat och Twitter. När ni har surfat upp totalt två timmar gemensamt börjar lampan lysa rött och ni vet att tiden är ute.
Alla pengar går oavkortat till finansiering av föreläsningar för barn och deras föräldrar på temat “Hur man hanterar skärmberoende” och "Hur man hittar en balans i sin skärmtid”. Föreläsningarna kommer att äga rum på skolor i socioekonomiskt svagare stadsdelar där rektorerna annars inte har råd med sådana här föreläsningar. Genom att köpa Skärmfri är du med och skapar en möjlighet för alla – oavsett var man bor eller vilken skola man går på – att hitta en digital balans och bättre skärmhälsa.
* Skärmfri är idag konfigurerad på två timmar, dvs anpassad för fyra personer i en familj. Alla familjer är givetvis inte likadana, därför är planen framåt att lampan ska kunna programmeras av användare