Beskrivning

Oanvänt
Andra fullängdaren från svenska THE PETE FLESH DEATHTRIP. Otroligt mäktigt producerad svensk döds med medlodiskt driv, tyngd och tonvis med atmosfär. Missa inte!

Metal-press över hela världen ger plattan toppbetyg:

Close-Up Magazine:

På andra albumet under detta projektnamn bygger Pete Flesh (sång, gitarr, bas, ex-Maze Of Torment) vidare på traditionen av feta riff och rå sång i världsklass. Receptet baseras på döds och black, men med ett starkt mått av introvert mörker inte helt olikt sentida Celtic Frost och Tryptikon. En ödesmättad och profan stämning genomsyrar hela plattan och blir lite extra tydlig i spår som blytunga ”Burial shore” och domedagssvängiga ”The sun will fail”. ”Svartnad” har även begåvats med en anmärkningsvärt bra ljudbild där alla instrument ges tydlig plats samtidigt som den har ett rått tryck som annars oftast påträffas hos äldre och mer analoga produktioner. Det avslutande och maffiga titelspåret cementerar min uppfattning att det är en av årets starkaste plattor jag lyssnar på. [Betyg: 8/10]

Sweden Rock Magazine:

Det är alltid en fröjd för örat när musiker trots uppenbara influenser och tydlig musikalisk planhalva kan släppa något verkligt överraskande. Peter ”Pete Flesh” Karlsson (ex- Maze of Torment) tar avstamp i den svenska scenens mer eklektiska släpp, som tidiga Tiamat och första Runemagick-plattan, och bygger på med sling-dödsmelankoli från debutalbumen ac Eucharist och Unanimated. Formeln föder fram låtar som ”Burial Shore” och ”The sun will fail”, där Flesh kräker ur sig mörk, kompakt sörja och bastanta gravriff med innerlig avsky och beklagan.

I ”Winter of The Wolves” blir det inledningsvis åka av, för att sedan landa direkt under kistlocket. Refrängen har sådan slutgiltighet att den skulle fungera som ljudspår till domedagen där allting går sönder och ramlar ner i ett bottenlöst hål. Ljudbilden är mäktig och organisk, instrumentmisshandeln stiligt återhållsam men ändå spontan. Låtmaterialet , slutligen, är det tveklöst bästa som Strängnäsbon har presterat så här långt. [Betyg: 8/10]

Skick:

CDn är ny och inplastad. Du handlar direkt från bolaget dvs mig.

Packning/emballage:

Jag skickar CDn professionell förpackning som skyddar under transporten.

Fraktkostnad:

Frakt för 1 CD kostar 48 kr inom Sverige (Posten). Vill du beställa flera exemplar eller flera olika titlar så ordnar vi samfrakt. Kontakta mig så löser vi det!