Beskrivning

Vänligen läs igenom hela annonsen innan du köper eller lägger ett bud!
Detta är tre bättre begagnade LP med skivorna i hyfsat fint skick! Om du endast är intresserad av en eller två av dem, så är det bara att skicka ett meddelande så löser vi givetvis det.

Discogslänkar:
https://www.discogs.com/release/14411501-Brother-Jack-McDuff-Do-It-Now
https://www.discogs.com/release/5077443-Brother-Jack-McDuff-A-Change-Is-Gonna-Come
https://www.discogs.com/release/1508450-Brother-Jack-McDuff-The-Natural-Thing

Orgeljazz fans SE HIT!!! Här kommer tre LPs med "Brother" Jack McDuff från hans period på Atlantic och Chess records i slutet av 60-talet. På The Natural Thing finns 10 spår och det är en funkig orgeljazz platta med storbands arrangemang och produktion av Richard "Burning Spear" Evans. Gitarrsolona hanteras av Phil Upchurch. På Do It Now! finns 7 spår med sig här har han bl.a. den superfunkige gitarristen Melvin Sparks. Följaktligen svänger det så att det svartnar för ögonen. Långa blueslåtar som Strolling Blues, som klockar in på 8 minuter, ger här Brother möjlighet att ta ut svängarna och samtidigt ge de andra spelutrymme. På A Cange Is Gonna Come finns 10 spår med soulcovers som titellåten, Down In The Valley och What'd I Say och en bossa från Orfeu Negro. Albumen kom ut på Atlantic records i USA 1966 respektive 1967 samt på Chess records i Tyskland 1968.

Gradering:
Skivorna: VG/VG, VG/VG, VG/VG Vinylen är blank och fin på alla tre och etiketterna är toppenfina! Det finns en hel del lines och streck, som hörs mest mellan låtarna men de är djupt pressade vilket gör att det inte knäpper och knastrar så mycket som en skulle kunna tro. Ibland kan en rejäl rengöring av dessa 60-talspressar göra att en fräsch nål hittar ner till botten av spåret där det inte knastrar lika mycket. Pappersdamm och lättare fingeravtryck vittnar om att de uppenbarligen inte har blivit ordentligt rengjorda, vilket såklart påverkar både utseende och ljudupplevelse negativt (* se nedan).
Konvoluten: VG-, VG-, EX-

Graderingsskala för själva skivan:
M
Nyskick som ospelad.
EX är i toppskick, med få synliga spår av att ha hanterats.
VG++ är i fint skick, spelad en del, några ytliga streck som inte påverkar lyssningsupplevelsen alls.
VG+ är i bra skick, spelad ganska mycket, kan knastra lite mellan låtarna men musiken skall inte påverkas nämnvärt.
VG är en välanvänd skiva som blivit spelad mycket, har många streck/repor, låter fortfarande ganska ok trots visst knaster. Vi beskriver skivornas skick och konvolutens utseende noggrant för att undvika missförstånd, men vi uppmanar alla att titta på bilderna! Gradering är ingen exakt vetenskap.

Info:
Kontakta oss gärna med eventuella frågor genom Traderas meddelandefunktion, så lovar vi göra vårt bästa för att besvara dem.
* = Vi har tillgång till en skivtvätt av märket Pro-Ject och modell VC-E. Den arbetar med vätska och vacuum för att få skivan ordentligt ren. En del litar inte på att sådan rengöring är skonsam mot vinylen. Vi har endast goda erfarenheter hittills och kan om så önskas rengöra skivan åt dig och sätta den i en ny fräsch innerpåse av antistatisk plast. Säg till om vi skall göra det, så lägger vi på 10kr på fraktkostnaden. Vi är några vänner, som gått samman för att sälja av en omfattande privat samling CD och vinyl och lägger därför regelbundet ut annonser på objekt i varierande skick på:
muttelitutten,
https://www.tradera.com/profile/items/3687656/muttelitutten
Inspectorgadget74,
https://www.tradera.com/profile/items/4575930/inspectorgadget74
muttelituttan99,
https://www.tradera.com/profile/items/5163901/muttelituttan99
Funkback74
https://www.tradera.com/profile/items/5015184/funkback74
och Funkbert
https://www.tradera.com/profile/items/5231344/funkbert
Samtliga vinster på dessa konton kan samfraktas för en lägre kostnad per vunnen skiva!

Fraktkostnad:
Vi fraktar inom norden med vanligt brev Postnord (frimärken) upp till tre skivor för 100kr. Vi har som säljare inget ansvar för fraktskador. Eventuella ersättnings anspråk skall ställas till Postnord av köparen. Endast spårbart paket med Shenker för EU/resten av världen. International buyers are welcome. Please contact us for correct shipping rates before buying or placing Your bid!

Samfrakt:
När du budat hem eller köpt en skiva, så hör av dig om du vill avvakta med att betala frakten tills du handlat färdigt av oss. Annars förväntar vi oss betalt inom 1-5 arbetsdagar. När du handlat färdigt, så använder vi Traderas fraktkalkylator för att räkna fram den bästa (billigaste) fraktlösningen för dig och återkommer via Traderas meddelandefunktion angående slutlig fraktkostnad. Vi skickar inga skivor innan både skivorna och fraktkostnaden är betald.

Leverans:
1-5 arbetsdagar efter betalning. (Skickas från Sverige)

Betalning:
Du kan enklast betala med Swish, kort eller PayPal via Traderas betaltjänst. I vissa fall kan det vara enklast att betala direkt till någon av oss för att undvika att betala dubbla fraktkostnader. Skulle du missa det så kan vi ordna med återbetalning av överskjutande frakt.

Ångerrätt:

VI säljer skivorna privat och då har du ingen ångerrätt. Lagt bud ligger! Men vi gillar nöjda kunder och uppskattar om du hör av dig till oss med synpunkter på leveransen innan du sätter ett negativt omdöme.

Lycka till med budgivningen!

Objektsnr 627058465

Visningar 87

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 10:39

HAMMOND PAKET! JACK MCDUFF -NATURAL THING/A CHANGE.../DO IT NOW! (3LP) 1966-68

Utropspris

|0 Bud

349 kr

Auktionen avslutades utan bud

Inspectorgadget74

SÖRÅKER, Sverige

4.9

Inspectorgadget74

Verifierad

Toppsäljare

106 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?