Objektet har utgått.

Ossler: Stas (Vinyl LP)

189 besökare

Annonsen är avslutad

169kr

 • Frakt
  • Posten (39 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Paypal
 • Lagerstatus
  1 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Ibland kan en livlina vara en bro som tar oss över till andra sidan, till en värld som inte ser ut som vår. Andra gånger kommer den i skepnad av en flaska sprit. Men den kan också bestå av tio låtar från en människa som känner att vi måste använda det vi har. Som vet att den som förställer sig är en lögnare och att det kan hända någonting först när vi slutar låtsas som om allt är frid och fröjd.

Det vet Ossler. "Stas" skrevs utifrån någon sorts uppenbar nödvändighet. Det här är tonerna och orden som behövde komma ut och just därför känns albumet så väldigt angeläget. Det skapar bilder på ett sätt som bara riktigt starka skivor mäktar med. Rörliga svartvita foton från ett efterkrigstyskland i ruiner och 1980-talets Malmö, där människor befann sig i konstant försvarsläge och misstänksamt iakttog varandra på avstånd, lägger sig på näthinnan.

Men mest är det bilder från ett liv i tvåsamhet som gått i kras och istället ersatts av hundra år av ensamhet. Tummade fotografier från förr, sorgen över att det där som började som en saga inte alls slutade med att vi levde lyckliga i alla våra dar. Jo, det är en sorglig skiva, hela vägen från instrumentala "Hundön" till avslutande "Partisanen",(tolkning av La Complainte du Partisan).
Men det är samtidigt en vacker och, faktiskt, upplyftande samling sånger. Det är låtar som stärker. Som värmer.

Här finns också Osslers karakteristiska gitarrspel som hela tiden nyfiket letar sig vidare, till nya ljud och oväntade toner. Liksom på inspelningarna med Thåström, som Ossler spelat med sedan 2006, hörs en gitarr som vägrar rätta sig in i leden. Med hjälp av välbekanta Christian Gabel (Bob Hund, Thåström, 1900) och Micke Herrström (Thåström, Fatboy, Ane Brun) har "Stas" fått exakt den inramning som låtarna behöver. Ett ljudlandskap som förstärker den filmiska känslan i titlar som "Fåglar faller" och "Skönhet i förfall". Ibland, inte ofta, men någon gång emellanåt dyker det upp en skiva som dröjer sig kvar. Som skapar bilder. "Stas" är en sådan skiva.

LÅTAR:
1. Hundön
2. Tysk höst
3. Skönhet i förfall
4. Fåglar faller
5. Grisarna och flugorna
6. Huset vid sjön
7. Tiden lider
8. Fars dag
9. Solen och ängeln
10. Partisanen

ÖVRIGT:
Releasedatum: 20130130
Mediatyp: Vinyl LP
Antal skivor: 1
Produktionsår: 2013
Distributör: SME
Label: Razzia
EAN: 7340090900211
Ginzanr: 186306