myggmedel BECKOLJA beck olja Norrländskt myggmedel av Stefan Krekula 20 ml

232 besökare

80 kr

 • Frakt
  • PostNord (30 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
 • Lagerstatus
  9 st
 • Om säljaren

Beskrivning

BECKOLJA av Stefan Krekula i Pajala

Rek butikspris: 100 kr

Volym: 20 ml flaska

En norrländsk, klassisk och enastående naturprodukt mot mygg och de eländiga knotten! Läs nedan om hur det fungerar!

Visst luktar det tjära eftersom det är framställt genom torrdestillering av trä, men dess egenskaper väger upp. Vi vet av egen erfarenhet att det fungerar fantastisk bra även när "mildare" myggmedel (inga varumärken nämda, men läs sådana som finns i handeln över lag) inte tycks stoppa insekterna!

Beckolja i vaxform eller flytande form är kort och gott trätjära befriad från sot, tjärbeck och vattenlösliga ämnen. Ett gammeldags välbeprövat universalmedel i Nordkalotten som mestadels användes till att skydda sig mot mygg och knott (men som har använts till allt ifrån att bota jikt, ryggskott, magsmärtor, brännskador till att locka vildsvin vid jakten.)

Om denna produkt: Vi har valt att köpa våra produkter från Stefan Krekula i Pajala. Han kan sin sak och är en seriös och tillförlitlig norrländsk näringsidkare som vi vill stödja. . Han tillämpar professionell kemisk analys som redovisar det exakta innehållet i de produkter han själv tar fram. www.beckolja.se

Så fungerar detta myggmedel:

Myggor och knott hittar sitt byte genom att först aktiveras av lukt, tex mjölksyra eller koldioxid, eller synintrycket av rörelser. När den aktiverats börjar den cirkla omkring i jakten på varma och fuktiga luftströmmar. "Fuktsinnet" sitter i små porer i myggans antenner, och värmen och fukten från ett byte leder den rätt. Ett myggrepellerande medel som beckolja täpper till myggans porer som registrerar fukt, och gör således att myggan missar sitt mål.

Kuriosa: Det finns 2700 olika myggarter i världen, av dem är det bara ett 40-tal som sticks. Skandinaviska myggmedel biter ej på nordamerikanska mygg. Beckolja har historiskt även andvändts som läkemedel mot allehanda sjukdommar. Beckolja botar dig även om du är av på mitten, "Pikiöljy paranoo vaika olis keskeltä poikki" , lyder ett gammalt ordspråk från Finland.

FRI FRAKT på order över 500 kr!

Vi erbjuder alltid samfraktning (Du betalar endast för den högsta varans fraktkostnad oavsett hur många varor du köper.)

Friluftsbutikens målsättning är att erbjuda marknadens bästa pris. Kontakta oss gärna om du skulle hitta samma produkt till ett lägre pris någon annanstans, så att vi har möjlighet att prismatcha.

Tveka aldrig att höra av dig om du har produktfrågor innan köp eller angående offert på kundbeställning eller beställning av större volymer / Väl mött!