Beskrivning

Oanvänt
Catuaba (Erythroxylum catuaba) bark

Catuaba (Erythroxylum catuaba) är ett träd som växer i Sydamerika, med karakteristiska orange blommor och mörkgula frukter. Barken är rik på bl.a. alkaloider. Denna ört är mycket uppskattad bland kvinnor och män.

"Catuaba" är namnet på en infusion gjord av barken från flera träd som växer i Sydamerika. Barken från Trichilia catigua och Erythroxylum vaccinifolium-träden används oftast, därför barken på dessa träd, såväl som själva träden, också kallas för catuaba.

Catuaba är ett litet, snabbväxande träd, vars blommor är orange och gula och frukterna oätbara. Tupi indianerna som upptäckte dess verkan har författat otaliga hyllningssånger om Catuaba. Tupi indianerna i Brasiliens regnskogar tros ha varit de första att tillreda den stimulerande och nu mycket kända örten Catuaba. Enligt deras folkmedicin är catuaba ett värdefullt afrodisiakum.
Denna ört är mycket uppskattad bland kvinnor och män.

Örten innehåller en grupp av tre alkaloider som kallas catuabin. Det finns också tanniner som påverkar den något bittra smaken av catuaba och saponiner. Catuaba innehåller också flavonoider som har antioxidant- och antiinflammatoriska effekter som i sin tur bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress, fytosteroler som verkar på samma sätt som könshormoner och många eteriska oljor.

Källor:
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Catuaba,
https://en.wikipedia.org/wiki/Trichilia_catigua,
https://en.wikipedia.org/wiki/Erythroxylum_vaccinifolium,
https://en.wikipedia.org/wiki/Psidium_cinereum

Ingredienser: Catuaba (Erythroxylum catuaba) bark 100%.

Dosering: Avkok- 1msk bark hälls till 250 ml vatten och kokas i 5-10 minuter på svag värme. Låt stå och dra i 15 minuter och sedan sila. När drycken svalnat, tillsätt en tesked citronsaft.

Förvaring: Förvaras utom räckhåll för barn. Förvara på en torr, sval plats. Skydda från direkt solljus.

Ursprungsland: Brasilien

OBS!

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Använd inte under graviditet eller amning samt till barn.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Bäst före:04/2024
Batch nr:44090

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Du kanske gillar någon av dessa?

Catuaba (Erythroxylum catuaba) bark

Köp nu 99 kr
25 jun 10:30

Mer från samma butik

Catuaba (Erythroxylum catuaba) bark

Köp nu 99 kr
25 jun 10:30

Aloe ( Aloe Vera) 750ml

Köp nu 299 kr
21 jun 13:43

Collagen 750ml

Köp nu 379 kr
11 jun 17:58

C-Vitamin, L-askorbinsyra-pulver- 250g

Köp nu 139 kr
11 jun 17:58

Psylliumfröskal- 150g EKO

Köp nu 69 kr
11 jun 17:58

Jordgubbsfröolja -30ml

Köp nu 169 kr
11 jun 17:58

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?