Beskrivning

Berberis (Berberis vulgaris) tinktur 1:1 Kosttillskott

Berberis (Berberis vulgaris) ibland kallad surtorn är en buske med vackra gula blommor och därefter röda bär. Berberis tinktur har många fördelaktiga hälsoegenskaper. Den innehåller antioxidanter som bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress.

Berberis är en tät buske som infördes till Europa som läkeväxt och som finns förvildad i stora delar av Sverige. Den blommar under senvåren med ljusgula blommor och bildar senare röda bär, som mognar under hösten (aug-okt). Blommorna är mycket lockande för insekter och de syrliga bären är en välsmakande föda för olika fåglar.

Växten är en uppskattad medicinalväxt. Berberisens positiva egenskaper har använts i årtusenden. Roten är rik på viktiga isokinolinalkaloider, som inkluderar bl.a. berberin, berbamin och palmatin. Berberisrot användes redan i det gamla Mesopotamien, där den huvudsakliga användningen var fytoterapi. Under medeltiden bidrog Hildegard av Bingen till spridningen av användningen av denna växt i Europa. Berberisrot är också en uppskattad råvara inom traditionell kinesisk medicin och ayurveda.

Berberis kan också användas av personer som lever under stress, är känslomässigt upphetsade eller har svårt att somna. Berberis kan hjälpa till att lugnar ner, har en positiv effekt på humör och koncentration.

Ingredienser:
Berberis tinktur 1:1

Berberisrot, certifierad etylalkohol, vegetabilisk glycerin, destillerat vatten.

Etanolhalt i tinkturen: 30-40%.

Dosering: 8 droppar, tre gånger om dagen. Späd en portion i en liten mängd vatten eller juice.

1 skopa (pipett) motsvarar ca. 0,5ml
30 droppar =1 ml.

Innehåll i den dagliga portionen:
1ml av Berberis tinktur
Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget.

Detta produkt innehåller en liten mängd alkohol mindre än 100mg per portion.

Förvaring: Förvara i en sluten behållare i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn. Skydda mot ljus och fukt. Sediment är ett naturligt fenomen.

OBS!
Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget. Använd inte vid allergiska reaktioner. Produkten ska inte användas av barn, gravida och ammande kvinnor, överkänsliga personer, personer som är beroende av alkohol, som använder psykofarmaka.
Kosttillskott kan inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Undvik kontakt med ögonen, innehåller alkohol.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Bäst före: 12/2024
Batchnummer: 011222P

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Du kanske gillar någon av dessa?

2 okt 20:28
10 kr0 bud
30 sep 23:50
399 krEller Köp nu 489 kr
30 sep 23:42
244 krEller Köp nu 299 kr
30 sep 23:59
469 krEller Köp nu 589 kr

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?