Beskrivning

Indisk Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) rot - 50g

Indisk Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) – även kallad Sariva eller Sugandi, är en buske med tunna, slingrande skott. Den kommer från de södra delarna av Asien. Råvaran som används är roten, den innehåller bl.a. steroidsaponiner, som visar många värdefulla egenskaper.
Enligt Ayurveda återuppbygger, renar och stärker denna växt inre organ och tillför vitalitet, även i den sexuella sfären.

Hur kan Indisk Sarsaparilla användas?

I Indien används den för att göra uppfriskande drycker och risrätter. Örten erbjuder många möjligheter att använda den i köket och skapa helt unika rätter. Sarsaparilla kan läggas i soppor och grönsaksrätter. Den kommer inte att ändra smaken på maträtten, men kommer att ge den en extra, behaglig arom och konsistens. Den skurna rhizomen kan också malas och tillsättas som krydda eller tillsats till smoothies eller bakning.

Ingredienser: Indisk Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) rot 100%

Dosering: Blanda 1-2 teskedar Indisk Sarsaparilla med 1 liter vatten. Koka på svag värme i 15-30 minuter. Sila. Drick som 3 portioner under dagen.

1 platt tesked motsvarar ca 1,8 g av produkten.

Förvaring:Förvaras oåtkomligt för barn, på en torr, sval plats. Skydda från direkt solljus.
Ursprungsland: Indien

OBS!
Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Använd inte under graviditet eller amning samt till barn.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Bäst före:03/2024 netto vikt: 50g

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Du kanske gillar någon av dessa?

23 okt 18:18
159 krKöp nu

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?